Μεζεδάκια: Νόστιμες προτάσεις με λίγα λόγια

Μεζεδάκια: Νόστιμες προτάσεις με λίγα λόγια

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

↘ Ανταίος

Από τις πλέον κλασικές ταβέρνες των Αθηνών, ο Ανταίος, στην πλ. Ελευθερίας στο Ψυχικό, προσφέρει καθημερινά φαγητά ελληνικά, απλά και φροντισμένα. Μοσχαράκι λεμονάτο όπως πρέπει καμωμένο, σουτζουκάκια νοστιμότατα, με τα συνοδευτικά τους κατά βούληση –χρυσοτηγανισμένες πατάτες, μακαρόνια ή ρύζι. Ξεκινήστε με την πίτα ημέρας, το φύλλο τους είναι εξαιρετικό! Σέρβις γρήγορο και ευγενέστατο.

Γ. Δροσίνη 7, Ν. Ψυχικό, 210-67.55.493

↘ NY Sandwiches

Το χαλαρό και οικείο NY Sandwiches στον Πύργο Αθηνών, αλλά και το πιο φασαριόζικο παράρτημα που άνοιξε πρόσφατα στο κέντρο, κοντά στην πιάτσα του Συντάγματος (ιδανικό για after shopping λιγούρες), φτιάχνουν ένα από τα ωραιότερα berger του Λεκανοπεδίου, με λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες. Η μοναδική φορά που παραστράτησα ήταν γιατί ορέχτηκα παστράμι και έτσι απόλαυσα ένα εξαιρετικά πιπεράτο παστράμι-σάντουιτς με τραγανές πίκλες, σε τραγανό ψωμάκι.

Σινώπης 3, Αμπελόκηποι, 210-77.78.475, Νίκης 23, Σύνταγμα, 210-32.16.000

↘ Parlo

Αν λαχταρήσετε ιταλικό στο Ψυχικό και θέλετε σκηνικό μοντέρνο και ανεπιτήδευτο, περάστε μια βόλτα από το Parlo. Οι πίτσες του είναι σωστές, με ωραία τραγανά ζυμάρια και καλοσυνδυασμένα υλικά. Πολύ καλή η Manhattan. Και τα ζυμαρικά του δεν πάνε πίσω. Εκτακτα τα λιγκουίνι με γαρίδες, λιαστές ντομάτες και φρέσκο βασιλικό. Δοκιμάστε την πικάντικη τάρτα σοκολάτας με μπαχαρικά, μια βόμβα γεύσης! Ελπίζω την επόμενη φορά που θα το επισκεφτούμε να έχουν το δικό τους ψωμί και όχι το κατεψυγμένο ξενοδοχειακό προκάτ.

Αδριανείου 25Α, Ν. Ψυχικό, 2130-365.719.

↘ Izakaya

Η casual εκδοχή της μαγειρικής του Χρόνη Δαμαλά ενδέχεται να είναι ακόμα πιο απολαυστική από την γκουρμεδιάρικη βερσιόν της που γνωρίζαμε τόσα χρόνια. Στη μοντέρνα gastro-pub του Κολωνακίου έχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς εξαιρετικό καρπάτσιο λαβράκι, «ψημένο» σε έναν ελαφρύ χυμό από yuzu, φρούτα του πάθους και γιαπωνέζικη μέντα και στολισμένο με αυγά αχινού, αλλά και απίθανα udon νουντλς με μοσχάρι και σιτάκε από τα ωραιότερα του είδους τους – comfort εξωτισμός! Αψογο και το σούσι του.

Λεβέντη 5, Κολωνάκι, 210-72.44.406

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή