Ελικόπτερο που συμμετείχε σε επιχείρηση διάσωσης συνετρίβη στην Ιταλία – Νεκροί οι 6 επιβάτες

Ελικόπτερο που συμμετείχε σε επιχείρηση διάσωσης συνετρίβη στην Ιταλία – Νεκροί οι 6 επιβάτες

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα συνετρίβη σε ορεινή περιοχή της κεντρικής Ιταλίας. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, όλοι οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου εντοπίσθηκαν νεκροί.

Η πυκνή ομίχλη που καλύπτει την περιοχή του Κάμπο Φελίτσε, καθώς και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έκανε εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό του ακριβούς σημείου όπου κατέπεσε το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν δύο μέλη του πληρώματος και τέσσερις διασώστες. 

Παρά τις δυσκολίες, το ελικόπτερο εντοπίσθηκε πριν από λίγο στην περιοχή Βέκια Μινιέρα, κοντά σε δίκτυο ύδρευσης, κατεστραμμένο ολοσχερώς.

Το ελικόπτερο και οι διασώστες είχαν κινητοποιηθεί άμεσα για να παράσχουν βοήθεια σε σκιέρ που τραυματίσθηκε σήμερα το πρωί, αλλά ξαφνικά το ελικόπτερο άρχισε να χάνει ύψος και εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι άκουσαν έναν ισχυρό θόρυβο, αλλά δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν με ακρίβεια το σημείο της πτώσης.

Οι άνδρες και οι γυναίκες των σωστικών συνεργείων προσεγγίζουν πεζοί την περιοχή, διότι λόγω ομίχλης και χιονιού δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε μηχανοκίνητα μέσα. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχή έκτασης περίπου δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή