Νέες ποινικές διώξεις για τα Απάτσι

Νέες ποινικές διώξεις για τα Απάτσι

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με παραγγελία της επικεφαλής της, Ελένης Ράικου, σε βάρος του πρώην γραμματέα αμυντικών επενδύσεων του ΥΕΘΑ Σπύρου Τραυλού, στις αρχές δεκαετίας του 2000, και μελών της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, για την ίδια περίοδο, για το κακούργημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. 

Για ηθική αυτουργία στην απιστία προέκυψαν ενδείξεις και ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, προέδρου της εταιρείας SONAK και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Ηλία Αρκουμανέα.

Η υπόθεση αφορά εξοπλιστικό πρόγραμμα προμήθειας 20 μεταφορικών ελικοπτέρων για τον ελληνικό στρατό.

Παράλληλα, αντίγραφα της σχετικής δικογραφίας υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διαβιβαστούν στη Βουλή  για να διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου για αδικήματα που βεβαίως έχουν προ πολλού παραγραφεί.

Από την έρευνα και την αποτίμηση των στοιχείων προέκυψε ότι στη σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τα ελικόπτερα περιλαμβάνει πλήθος ζημιογόνων όρων, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα ωφελήματα αυτά που έπρεπε να παρασχεθούν στο ελληνικό Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή