Ο Τραμπ αναμένεται να δώσει πράσινο φως για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Keystone XL

Ο Τραμπ αναμένεται να δώσει πράσινο φως για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Keystone XL

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται ότι θα δώσει σήμερα το πράσινο φως για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου πετρελαιαγωγού Keystone XL που θα συνδέει τον Καναδά με τις ΗΠΑ, ένα κολοσσιαίο έργο που είχε μπλοκαριστεί από τον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τραμπ θα εγκρίνει επίσης το σχέδιο κατασκευής ενός αγωγού μεταφοράς πετρελαίου της εταιρείας Energy Transfer Partners στη Βόρεια Ντακότα. Η πορεία που θα ακολουθούσε αυτός ο αγωγός απορρίφθηκε τον Δεκέμβριο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις οικολόγων αλλά και των Αμερινδών της περιοχής. Ο αγωγός Dakota Access, που θα κοστίσει 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, θα μεταφέρει αργό από την πετρελαιοπηγή Μπάκεν της Βόρειας Ντακότας στον Κόλπο του Μεξικού δια μέσου των μεσοδυτικών Πολιτειών.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Το σχέδιο κατασκευής του Keystone XL, της εταιρείας Transcanada Corp, απορρίφθηκε το 2015 μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που εξέφραζαν επί επτά χρόνια οι ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή