Π. Καμμένος κατά αλβανικού εθνικισμού

Π. Καμμένος κατά αλβανικού εθνικισμού

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται από τον αλβανικό εθνικισμό» ενέταξε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Καμμένος το περιστατικό που ερευνάται από τον στρατιωτικό εισαγγελέα για επτά νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό-έμβλημα της Αλβανίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Μεσολογγίου. Ο κ. Καμμένος συνδύασε (ΑΝΤ1) το συγκεκριμένο περιστατικό με τις «ανακοινώσεις του Ράμα και την προσπάθεια αναβίωσης θεμάτων όπως το Τσάμικο, δηλαδή των συνεργατών των Γερμανών στην περίοδο της Κατοχής». Προανήγγειλε τις «αυστηρότερες δυνατές» ποινές για τους νεοσυλλέκτους, ενώ υπενθύμισε πως ο ίδιος επί της πρωθυπουργίας του κ. Κ. Σημίτη διαμαρτυρόταν για «τις αθρόες ελληνοποιήσεις» Αλβανών μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. «Οποιος δεν αισθάνεται Ελληνας για να υπηρετήσει την πατρίδα του, φεύγει και πάει πίσω σε εκείνη που θεωρεί πατρίδα του και αφήνει την ελληνική υπηκοότητα και τα προνόμιά της», πρόσθεσε ο υπουργός. Το περιστατικό με τους επτά νεοσύλλεκτους έχει προκαλέσει προβληματισμό στο εσωτερικό του στρατεύματος, ενώ ήδη με εντολή του Α/ΓΕΣ Αλκ. Στεφανή έχει διαταχθεί και Ενορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να εξετασθεί αφενός εάν στο παρελθόν σημειώθηκαν ανάλογα περιστατικά, αφετέρου ο τρόπος χειρισμού τους.

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε ο αρμόδιος τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης ο οποίος, μάλιστα, ζήτησε να διερευνηθεί «εάν η ενέργεια υποκινήθηκε από οργανωμένες δυνάμεις, οι οποίες πλειοδοτούν σε εθνικιστικές κορώνες εις βάρος της εσωτερικής μας ηρεμίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, και να αποδοθούν οι διοικητικές και τυχόν ποινικές ευθύνες». Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε χθες και δεύτερη ερώτηση, διά της οποίας γνωστοποιεί αίτημα κατάθεσης εγγράφων που να αναφέρουν πόσο κόστισε το ταξίδι του πρωθυπουργικού αεροσκάφους τύπου «Gulfstream», που μετέφερε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον τον κ. Καμμένο και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο η εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων συνεχίζεται κανονικά και, μάλιστα, διευρύνεται. Μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου θα βρίσκονται μετασταθμευμένα στην αεροπορική βάση της Σούδας τα 14 αεροσκάφη και το προσωπικό της 555η μοίρας μαχητικών F-16 των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAFE). Η μοίρα εδρεύει στην αεροπορική βάση του Αβιάνο στην Ιταλία και η συνεκπαίδευσή της με την ελληνική  Πολεμική  Αεροπορία  εντάσσεται στη συνήθη σχετική κοινή δραστηριότητα των δύο χωρών αυτή την εποχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή