Μεγάλη νίκη της εθνικής γυναικών στο πόλο

Μεγάλη νίκη της εθνικής γυναικών στο πόλο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη νίκη που θα αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας πέτυχε η εθνική γυναικών. Σε αγώνα για την παγκόσμια λίγκα επικράτησε της Ρωσίας, στο Παπαστράτειο, με 8-7 (2-1, 2-2, 2-3, 2-1), σε μία αναμέτρηση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι.

Οι τρεις βαθμοί της νίκης κρίθηκαν στην εξαιρετική άμυνα των διεθνών μας (στον παίκτη λιγότερο). Η Εθνική βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου της και ακολουθούν δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις, με Ολλανδία και με Ρωσία. Κορυφαία ήταν η Χριστίνα Τσουκαλά, ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου πέτυχε με τα γαλανόλευκα χρώματα το 100ό γκολ της. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών. Ημασταν καλοί και αμυντικά και επιθετικά. Είχαμε καλή απόδοση στο δημιουργικό κομμάτι. Στο εκτελεστικό υπήρχαν κάποια προβλήματα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Κεχαγιάς.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη στάθηκε στη σημασία που έχει για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα η νίκη: «Από τη δική μας ομάδα λείπει η ψυχολογία και αυτή κερδίζεται μέσα από τις νίκες σε παιχνίδια οποιασδήποτε διοργάνωσης απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όπως είναι η Ρωσία. Αυτή η νίκη μάς δίνει τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε την πρόκριση στην τελική φάση, στην οποία έχουμε πολύ καιρό να πάμε, και ήρθε απέναντι στην ομάδα που μας απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν μπορώ να πω ότι τη βλέπω σαν ρεβάνς, αλλά μας δίνει αυτοπεποίθηση».

Τα γκολ: Ελλάς (Κεχαγιάς): Τσουκαλά 4, Μανωλιουδάκη 1, Ε. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2. Ρωσία (Γκαϊντούκοφ): Γκλίζινα 1, Προκόφιεβα 1, Καρίμοβα 1, Κραφτσένκο 1, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα 1, Ιβάνοβα 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή