Πράσσειν Άλογα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Κι όμως, υπάρχει εδώ και 17 χρόνια, σε ένα από τα γοητευτικά πεζοδρομημένα σοκάκια του κέντρου του Ηρακλείου, που βγάζουν προς τη θάλασσα.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος έχει γούστο, ολίγον από διανόηση και ωραίες φινετσάτες λεπτομέρειες, διακοσμητικά, βαζάκια, πίνακες, σαν από καθιστικό σπιτιού, με μια αίσθηση οικειότητας. Χειμώνα καλοκαίρι, υπάρχουν τραπεζάκια έξω (πότε κάνει κρύο στην Κρήτη, άλλωστε;), ενώ στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι λιγότερα, ίσως και κάπως στριμωχτά.

Πράσσειν Άλογα-1

Το φαγητό: Tης Μεσογειακής σχολής, με μικρό μενού που αλλάζει εποχικά. Το χειμώνα λιγότερη ντομάτα και περισσότερα χορταρικά, σερβίρει λίγα ζυμαρικά, δυο- τρία ριζότι, κρεατικά και ψάρι. Θα φάτε μύδια αχνιστά (με σκόρδο, πράσο και κρασί), ένα περιποιημένο μοσχαρίσιο φιλέτο με γκοργκοντζόλα και σύκο, ενώ όταν προλαβαίνουν σκαρώνουν και λίγα φρέσκα ραβιόλια με λογιών γεμίσεις.  

Αξιόλογη μαγειρική, που κινείται ωστόσο σε βατά, γνωστά μονοπάτια. Θα έρθετε αν θέλετε φαγητό ανέμελο, που δεν χρειάζεται σκέψη και ανάλυση.

Πράσσειν Άλογα-2

Προτείνουμε το πιάτο "της Κασπίας", δηλαδή ένα χοιρινό φιλέτο με δαμάσκηνα και υπόξινη – μυρωδάτη στο φουλ – σάλτσα πορτοκαλιού. Οταν το δοκιμάσαμε, το κρέας ήταν πολύ τρυφερό, τα δαμάσκηνα λιώμα και η σάλτσα μέλι. Αν ονειρεύεστε μια λαχταριστή τιραμισού, η γεύση της πιθανότατα να μοιάζει με αυτήν που θα σας σερβίρουν εδώ. 

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 20-  25 ευρώ/ άτομο

Η κάβα: Το χύμα κρασί είναι από τους Κουνάβους, ενώ υπάρχουν και εμφιαλωμένα- περί τα  20 λευκά και άλλα τόσα κόκκινα, εγχώρια και της κρητικής αμπέλου.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Τρίτη – Σάββατο 12.00- 00.00, Κυριακή μόνο μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά

​​Info: Πράσσειν Άλογα,

Κυδωνίας 21 & Χάνδακος,

Τηλ. 2810-28.34.29

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή