To στοίχημα των καναλιών με τις ειδήσεις

To στοίχημα των καναλιών με τις ειδήσεις

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ πολιτικά παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές όπως διαπιστώνουμε βλέποντας ειδήσεις, καθώς στα δύο χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο επίκεντρο παραμένουν η αξιολόγηση και το επικείμενο Eurogroup, μαζί βέβαια με τις κινήσεις του νέου πλανητάρχη, το αγροτικό και την κακοκαιρία, κινητικότητα επικρατεί στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, με αλλαγή προσώπων, μετακίνηση ώρας προβολής και στροφή ως προς το μαχητικότερον.

Πιο παρεμβατικό προανήγγειλε ο Νίκος Χατζηανικολάου ότι θα είναι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στις 7 μ.μ., του οποίου την παρουσίαση αναλαμβάνει βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα από μεθαύριο, Δευτέρα. Θα είναι ένα δελτίο με «ειδήσεις… μόνο ειδήσεις», όπως λέει ο ίδιος στο σχετικό διαφημιστικό, ενώ θα υπάρχουν αλλαγές στα σκηνικά και τα γραφικά.

«Με την ίδια μαχητικότητα, την ίδια αντίληψη, τις ίδιες αξίες», πιο γρήγορο σε ρυθμό και με περισσότερα ρεπορτάζ παραγωγής των δημοσιογράφων του για θέματα που μας αφορούν, θα είναι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, που από τη Δευτέρα 13/2 μετακινείται μία ώρα νωρίτερα και θα προβάλλεται στις 8 μ.μ., με κεντρική παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη και τους Αλ. Παπαχελά, Μπ. Παπαδημητρίου, Π. Τσίμα, Π. Καψή και Γ. Παπαχρήστο στον σχολιασμό. Στις 7.50 μ.μ. θα εξακολουθήσει να προβάλλεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα και την Κάτια Μακρή ως σχολιάστρια, όπως και του Alpha στις 7 μ.μ. με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Ανκορμαν αλλάζει και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, που εκπέμπει στις 9 μ.μ. Τη σκυτάλη από τον Π. Χαρίτο θα πάρει ο Ν. Παναγιωτόπουλος της «Αίθουσας σύνταξης», του οποίου το κενό στην παρουσίαση θα καλύψει η Κατερίνα Ακριβοπούλου, που θα βλέπουμε και ως σχολιάστρια στο δελτίο. Στις 6.45 μ.μ. θα εξακολουθήσουν να μεταδίδονται τα Live News με τον Ν. Ευαγγελάτο στο Ε. Ανεξάρτητα από τις τυχόν ανακατατάξεις στον κατά Nielsen πίνακα των δελτίων, που μπορεί να επιφέρουν οι περιγραφόμενες αλλαγές, το ουσιαστικό ζήτημα για τον τηλεθεατή είναι το καινούργιο που θα κομίσουν τα ανανεωμένα δελτία. Ευελπιστούμε ότι θα ανεβάσουν τον πήχυ, γυρίζοντας εντελώς την πλάτη στις κραυγές, στη φτήνια και στον κιτρινισμό και επιλύοντας προβλήματα (συντακτικά και ορθογραφικά) στη χρήση της γλώσσας. Ιδωμεν!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή