ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση Τραμπ στους New York Times

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ευθεία βολή κατά της αμερικανικής εφημερίδας «New York Times» εξαπέλυσε μέσω τουίτερ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι η εφημερίδα προέβλεψε την ήττα του τόσο στις προκριματικές όσο και στις γενικές εκλογές κατηγορώντας την για «ψεύτικες ειδήσεις».

 

Της επίθεσης του Τραμπ προηγήθηκε το σχόλιο του επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου, Στήβεν Μπάνον ο οποίος ανέφερε ότι όλα τα main stream media έχουν μετατραπεί σε «κόμμα αντιπολίτευσης» λέγοντας χαρακτηριστικά  «Τα ΜΜΕ καλά θα κάνουν να το βουλώσουν».

 

Ο πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs και εκπρόσωπος της εναλλακτικής Δεξιάς έγινε ανώτερος σύμβουλος στο Λευκό Οίκο, είπε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ότι οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί «εξευτελίστηκαν» με την αποτυχία τους να προβλέψουν τη νίκη του Τραμπ.

 

Η απόφαση του Τραμπ να υπογράψει διάταγμα με το οποίο ουσιαστικά κλείνει τα σύνορα για τους μουσουλμάνους πρόσφυγες και τους  πολίτες επτά μουσουλμανικών κρατών, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των NYT και ολόκληρου του αμερικανικού τύπου.   

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ