Την προώθηση των εμπορικών σχέσων Βρετανίας – Τουρκίας συζήτησαν Μέι και Ερντογάν

Την προώθηση των εμπορικών σχέσων Βρετανίας – Τουρκίας συζήτησαν Μέι και Ερντογάν

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύσταση ομάδας εργασίας για την προώθηση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών συμφώνησαν Αγκυρα και Λονδίνο, δήλωσε σήμερα η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία επισκέπτεται την Τουρκία

«Συμφωνήσαμε ότι θα έχουμε μια κοινή ομάδα εργασίας για να προετοιμάσει το έδαφος των εμπορικών συναλλαγών μας μετά το Brexit», είπε η Μέι μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η κ. Μέι προσέθεσε πως είναι σημαντικό για την Τουρκία να διατηρήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα πέρυσι και επισήμανε πως είναι «υπερήφανη» που η Βρετανία στάθηκε δίπλα στην Τουρκία για την προάσπιση της δημοκρατίας της στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Τώρα είναι σημαντικό η Τουρκία να υποστηρίξει αυτή τη δημοκρατία διατηρώντας το κράτος δικαίου και υποστηρίζοντας τις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν μετά την συνάντησή τους  Τερέσα Μέι και Ταγίπ Ερντογάν, εστίασαν στις οικονομικές σχέσεις και συζήτησαν το Κυπριακό, καθώς και την κατάσταση στην Συρία και το Ιράκ.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / REUTERS)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή