Στη θεμελιώδη σημασία του ΝΑΤΟ εστίασαν Τραμπ – Μέρκελ

Στη θεμελιώδη σημασία του ΝΑΤΟ εστίασαν Τραμπ – Μέρκελ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και ο Ντόναλντ Τραμπ «υπογράμμισαν τη θεμελιώδη σημασία του ΝΑΤΟ» κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος και η καγκελάριος συμφωνούν στην αναγνώριση της θεμελιώδους σημασίας του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο μίας ευρύτερης διατλαντικής σχέσης και του ρόλου του στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας της βορειοατλαντικής μας κοινότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωσε του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο στο Βερολίνο, οι δύο συμφώνησαν επίσης ότι τα βάρη της συλλογικής ασφάλειας θα πρέπει να κατανέμονται δίκαια ανάμεσα στις χώρες μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Μέρκελ και Τραμπ μίλησαν για θέματα όπως η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική, οι σχέσεις με τη Ρωσία και η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία, διευκρίνισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβάζοντας ανακοίνωση που συμφωνήθηκε από κοινού σε Ουάσινγκτον και Βερολίνο.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία του στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε πρόσκληση της Αγγελα Μέρκελ να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στο Αμβούργο τον προσεχή Ιούλιο, ενώ κάλεσε την γερμανίδα καγκελάριο να επισκεφθεί «σύντομα» την Ουάσινγκτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή