Νεοϋρκέζικο ορόσημο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας από τους πρώτους ουρανοξύστες του Lower Manhattan της Νέας Υόρκης επανασυστήνεται στο κοινό ως υπερπολυτελές ξενοδοχείο από την αλυσίδα Thompson.

Το όνομά του, The Beekman. Κατασκευής 1883, αρχικά στέγαζε γραφεία και αποτελούσε ανέκαθεν ορόσημο της πόλης κυρίως χάρη στο εντυπωσιακό του εσωτερικό: καθένας από τους εννέα ορόφους αναπτυσσόταν περιμετρικά γύρω από ένα αίθριο ακριβώς στο κέντρο του κτιρίου, που κατέληγε σε έναν πυραμιδοειδή φεγγίτη, ο οποίος το έλουζε στο φως. Για κάποιο λόγο, τη δεκαετία του 1950, το αίθριο περιφράχτηκε και σταδιακά το κτίριο έπεσε σε αχρηστία.

Σήμερα φιλοξενεί το απαράμιλλης αισθητικής Bar Room για cocktail και φαγητό όλη την ημέρα, ενώ τα περίτεχνα βικτωριανά κιγκλιδώματα των μπαλκονιών των ορόφων απολαμβάνουν και πάλι τον θαυμασμό που τους αξίζει.

Δύο ακόμα εστιατόρια αναλαμβάνουν να ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο, ενώ 287 κλίνες υπόσχονται μια άνετη και σικ διαμονή.

www.thompsonhotels.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή