Μια συμφωνία για τις αισθήσεις

Μια συμφωνία για τις αισθήσεις

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκαν έντεκα χρόνια για να ολοκληρωθεί η νέα, εντυπωσιακή και πιο φιλόδοξη μέχρι σήμερα δημιουργία του βραβευμένου Ιάπωνα αρχιτέκτονα Toyo Ito στη βιομηχανική περιοχή Taichung της Ταϊβάν.

Το National Taichung Theater θα στεγάζει τρεις διαφορετικές σκηνές συνολικής χωρητικότητας 3.000 θέσεων, εστιατόριο, γκαλερί και καταστήματα. Αυτό όμως που κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση είναι το ντιζάιν του.

O σκελετός του κτιρίου αποτελείται από μια σειρά από καμπυλωτούς όγκους σε σχήμα κλεψύδρας, που δημιουργούν εσωτερικά έναν λαβύρινθο από τούνελ και την αίσθηση της ατέρμονης κίνησης, ενώ το φως, ο αέρας που διαπερνά το σπηλαιώδες εσωτερικό αλλά και ο ήχος από το ρυάκι που ρέει εντός του οικοδομήματος είναι σαν να συνθέτουν μια συμφωνία για τις αισθήσεις.

Οπως είπε ο ίδιος ο αρχιτέκτονας, «δεν πρόκειται για ένα κτίριο που στεγάζει μια όπερα, το ίδιο το κτίριο είναι η όπερα», εννοώντας πως είναι και αυτό σαν να δίνει τη δική του παράσταση. 

http://en.npac-ntt.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή