Παρουσία Καραμανλή, η δημοσιοποίηση μελέτης που «δείχνει» Σημίτη για το χρέος

Παρουσία Καραμανλή, η δημοσιοποίηση μελέτης που «δείχνει» Σημίτη για το χρέος

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναβίωση της «παραδοσιακής» κόντρας μεταξύ των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σημίτη – αλλά και ευρύτερα του ΠΑΣΟΚ – σηματοδοτεί η εκδήλωση για την έκθεση «The Greek Political Economy: 2000-2015» που παρουσιάστηκε απόψε στο ΕΒΕΑ. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η αγγλική έκδοση του συλλογικού τόμου «The Greek Political Economy: 2000-2015» από το «Ρεύμα Σκέψης», το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Wilfried Martens και τις εκδόσεις Λιβάνη. Επιμελητές και παρουσιαστές είναι οι Παντελής Σκλιάς, καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Political Auditor του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών Wilfried Martens και Σπύρος Ρουκανάς, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η μελέτη αναφέρει πως η κυβέρνηση της ΝΔ του 2004 ανέλαβε μία ήδη προβληματική οικονομία, καθώς η κυβέρνηση Σημίτη είχε μεταθέσει όλες τις λήξεις ομολόγων και τις δόσεις για τα εξοπλιστικά που είχαν υπογραφεί επί ΠΑΣΟΚ για το μέλλον.

Η εκδήλωση είχε και την σημειολογία της καθώς το παρών έδωσε ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του με σαφές πολιτικό μήνυμα – Μία παλαιότερη ήταν το παρών που έχει δώσει στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την Θράκη.

Το γεγονός αυτό έκανε την εκδήλωση να πάρει χαρακτήρα εν είδει «καραμανλικής αντεπίθεσης» καθώς η διαμάχη για τις ευθύνες των δύο τελευταίων– προ μνημονίου – κυβερνήσεων Καραμανλή και Σημίτη δεν έχει σταματήσει να υφίσταται.

To παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιώργος Βλάχος, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμαλής, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης, ο Δημήτρης Σιούφας, αλλά και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή