Το αρχείο της ΝΔ ταξινομείται με την σύσταση «Διεύθυνσης Ιστορικού Αρχείου»

Το αρχείο της ΝΔ ταξινομείται με την σύσταση «Διεύθυνσης Ιστορικού Αρχείου»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την σύσταση χωριστής διεύθυνσης στο Οργανόγραμμα της ΝΔ, αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ιδρύοντας «Διεύθυνση Ιστορικού Αρχείου» του κόμματος. Ο εν λόγω τομέας θα υπάγεται απ΄ευθείας στον πρόεδρο και την διεύθυνση του θα την έχει η κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου, απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Tübingen της Γερμανίας.

Η κ. Μπότσιου είναι σήμερα Γενική Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τα επιστημονικά της ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη νεώτερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία, στην ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, των διατλαντικών σχέσεων και του ψυχρού πολέμου.

Με απόφαση του κ. Μητσοτάκη αναπληρώτρια ορίζεται η στενή και έμπιστη συνεργάτιδα του Ελένη Σχινά, σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ και ο άνθρωπος που χειριζόταν το ιστορικό αρχείο του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκη. 

Στόχος είναι η ταξινόμηση ενός σπάνιου αρχείου, που σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί «παράλληλα» με την ίδια την πρόσφατη μεταπολιτευτική ιστορία, αλλά και η αξιοποίηση του όταν αυτό είναι απαραίτητο καθώς ένα ιστορικό αρχείο αποτελεί πάντα ένα πολύ δυνατό «εργαλείο» .

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή