Πληθαίνουν τα μπλόκα των αγροτών ανά την Ελλάδα

Πληθαίνουν τα μπλόκα των αγροτών ανά την Ελλάδα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλαπλασιάζονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα, παρά τη διάχυτη αίσθηση ότι η φετινή αγωνιστικότητα των αγροτών «υπολείπεται» της περυσινής. «Μάχη» με τις αστυνομικές δυνάμεις δίνουν οι αγρότες για τον αποκλεισμό των δύο τελωνείων, Ευζώνων και Προμαχώνα, με το πρώτο να έχει ήδη αποκλειστεί από τη Δευτέρα και το δεύτερο ακόμα να λειτουργεί. Συγκεκριμένα, στους Ευζώνους είχαν σχηματιστεί ουρές από φορτηγά και νταλίκες, λόγω του αποκλεισμού, και οι αγρότες δήλωναν πρόθυμοι να αφήνουν να περνάνε μόνο όσα φορτηγά ή νταλίκες μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα. Σήμερα το απόγευμα θα συζητηθεί το μέλλον του αποκλεισμού των Ευζώνων σε συνέλευση των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας. «Θα πάμε Προμαχώνα» διαμηνύουν οι αγρότες από τις Σέρρες, που καθημερινά εμποδίζονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο επιμένουν ότι θα πραγματοποιήσουν την απειλή τους, ακόμα και περνώντας μέσα από… χωράφια. Εξάλλου, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους κατά μήκος της Ε.Ο. Σερρών – Προμαχώνα. Τέλος, οι αγρότες φλερτάρουν με την ιδέα του αποκλεισμού της κοιλάδας των Τεμπών, ενώ άλλο τμήμα τους σχεδιάζει συλλαλητήριο την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση zootechnia, όπου θα παρευρεθεί ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

Στο συνεχώς διογκούμενο μπλόκο της Νίκαιας επί της Αθηνών – Θεσσαλονίκης, οι αγρότες έχουν επ’ αόριστον κλείσει το ρεύμα Θεσσαλονίκης- Αθήνας, ενώ στο ρεύμα Αθήνας- Θεσσαλονίκης κάνουν δίωρους αποκλεισμούς. Η κυκλοφορία γίνεται από την παλαιά Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου. Επ’ αόριστον κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι η διασταύρωση «Πράσινα Φανάρια», κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Μπλόκο στήθηκε στα διόδια των Μαλγάρων και στον κόμβο Δερβενίου. Στον κόμβο της Κουλούρας έχουν συγκεντρωθεί περίπου 130 τρακτέρ αγροτών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι σταμάτησαν την κυκλοφορία συμβολικά επί μία ώρα, κάτι που θα επαναλάβουν. Αγρότες της Κατερίνης θα μεταβούν σήμερα στο γενικό νοσοκομείο προκειμένου να συναντήσουν και να επιδώσουν στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

«Σκληρή γραμμή» κρατούν και οι Αρτινοί αγρότες, που, αν και ολιγάριθμοι, έχουν αποκλείσει την είσοδο και την έξοδο από την Ιονία Οδό όλο το 24ωρο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, καθώς η κυκλοφορία γίνεται αναγκαστικά μέσα από την πόλη της Αρτας. Νοτιότερα, αγρότες έχουν στήσει μπλόκο στην Ε.Ο. Βόνιτσας – Λευκάδας, στη Βρυσούλα και κλείνουν τον δρόμο δύο ώρες κάθε μεσημέρι. Επίσης, χθες το μεσημέρι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, χωρίς να κλείσουν την Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Στην Πελοπόννησο αγρότες κλείνουν κάθε απόγευμα 6 με 9 τη νέα Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου. Οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας θα παρατάξουν σήμερα τα τρακτέρ στην Ε.Ο. Πατρών -Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας. Οι αγρότες της Ηλείας έχουν στήσει μπλόκο στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στη διασταύρωση Λατίφι και προχωρούν σε δίωρους αποκλεισμούς κυρίως το πρωί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή