Το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της NCH Capital στην Κασσιόπη

Το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της NCH Capital στην Κασσιόπη

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις οικοδομικές άδειες, προκειμένου να εγκατασταθεί εργολάβος και να αρχίσει εντός του έτους το έργο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, αναμένει πλέον η NCH Capital. Το όλο έργο, που αφορά την κατασκευή θερέτρου με ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 90 δωματίων αλλά και παραθεριστικές κατοικίες και μαρίνα δυναμικότητας περίπου 57 θέσεων, αναμένεται να απαιτήσει συνολική επένδυση ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ. Ηδη έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες εργασίες από το μελετητικό αρχιτεκτονικό γραφείο Α. Τομπάζη, και η NSH Capital βρίσκεται παράλληλα σε διερευνητικές συζητήσεις με κατασκευαστικούς ομίλους προκειμένου να ξεκινήσει την επένδυση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της NCH Capital Inc. για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, Ανδρέας Σάντης, βρίσκεται επίσης σε διαδικασία αναζήτησης και επιλογής εγνωσμένου κύρους αλυσίδας διαχείρισης για το ξενοδοχείο, που αναμένεται να είναι και το πρώτο από τα έργα του συγκροτήματος που θα λειτουργήσει. Τους επομένους μήνες, και πάντως πριν από το καλοκαίρι, αναμένεται να αρχίσουν οι προπαρασκευαστικές εργασίες στο ακίνητο, προκειμένου στο επόμενο στάδιο να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Εάν έχουν δοθεί οι άδειες όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης και το προεδρικό διάταγμα του ΕΣΧΑΔΑ, το έργο θα ξεκινήσει άμεσα.

Στελέχη της NCH, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, έχουν πυκνώσει τις επισκέψεις τους στην Κέρκυρα όπου έχουν γίνει συναντήσεις με τα τοπικά επιμελητήρια και με άλλους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να καθησυχαστούν οι όποιες ανησυχίες που αφορούν το έργο.

Η συνολική έκταση στην Κασσιόπη ανέρχεται σε 490 στρέμματα εκ των οποίων μεταβιβάζονται τα 438. Από αυτά, τα 320 στρέμματα θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό και στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35 στρέμματα για ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τα σχέδια του επενδυτή και τις προβλέψεις που έχουν νομοθετηθεί με το ΕΣΧΑΔΑ, στο σύνολο 490 στρεμμάτων το 93% θα παραμένει πράσινο, με τη δόμηση να γίνεται μόνο στο υπόλοιπο 7%. Για τα κτίρια έχει προβλεφθεί βιοκλιματικός σχεδιασμός που ακολουθεί τον κερκυραϊκό ρυθμό, το τοπικό παραδοσιακό στοιχείο, ενώ επιχειρείται το όλο συγκρότημα να εντάσσεται αρμονικά στο φυσικό τοπίο. Προβλέπονται ακόμα εξειδικευμένη μονάδα περιβαλλοντικής διαχείρισης, δημιουργία φυσικών μονοπατιών με ελεύθερη πρόσβαση προς την παραλία, εγκατάσταση συστημάτων αφαλάτωσης, βιολογικού καθαρισμού, ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων και κατασκευή υποδομών αντιπυρικής προστασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της NCH Capital, το φορολογικό όφελος για το ελληνικό Δημόσιο από το έργο θα αγγίξει τα 36 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο Δήμος Κέρκυρας θα έχει έσοδα από δημοτικά τέλη και φόρους κατά την πρώτη δεκαετία λειτουργίας της τάξης του ενός εκατομμυρίου. Οσον αφορά τις δευτερογενείς μακροοικονομικές ωφέλειες, υπολογίζονται πως αυτές θα ενισχύσουν την τοπική οικονομική δραστηριότητα με 170 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου και άλλα 180 εκατομμύρια σε βάθος δεκαετίας. Το συγκρότημα εκτιμάται πως θα δημιουργήσει κατά την κατασκευή του χίλιες νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα απασχολεί σε πλήρη λειτουργία 500 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή