Συνέντευξη μέλους του «Ρουβίκωνα» στο «Βαθύ Κόκκινο»

Συνέντευξη μέλους του «Ρουβίκωνα» στο «Βαθύ Κόκκινο»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την ιστορία και τους στόχους του «Ρουβίκωνα», τις επιθέσεις στα τρόλεϊ αλλά και τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με άτομο σχετικά με την υπόθεση της άδειας του Δ. Κουφοντίνα μίλησε σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Βαθύ Κόκκινο» το  μέλος της αναρχικής ομάδας, Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Μιλώντας για τους στόχους του «Ρουβίκωνα» είπε πως «ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2013 κυρίως από συντρόφους οι οποίοι συμμετείχαν στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο ΒΟΧ και τόνισε ότι πλέον επιθυμία των μελών είναι «αυτή η ομάδα να ανοίξει σε ένα πιο ευρύ κοινό». Στη συνέχεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και στη σειρά επιθέσεων σε τρόλεϊ λέγοντας πως οι «βίαιες αυτές κινήσεις χάνουν το νόημά τους καθώς βάζουν στο στόχαστρο ανθρώπους χρησιμοποιούν φτωχοί πολίτες και μετανάστες».

«Η πολιτική βία είναι αναπόσπαστο κομμάτι των κινημάτων σε όλη την ιστορία της. Αλλά σε περιπτώσεις όπως έγινε η αναφορά στα τρόλεϊ, επειδή τα συγκεκριμένα μέσα τα χρησιμοποιούν θέλουμε δεν θέλουμε οι φτωχοί, οι μετανάστες, αυτοί που δεν έχουν την δυνατότητα ταξί, θεωρούμε ότι μια βίαιη κίνηση ενάντια στα συγκεκριμένα μέσα μεταφοράς χάνει το όποιο νόημα μπορεί να έχει», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το μέλος του «Ρουβίκωνα» αναφέρεται και στο θέμα της άδειας του Δ. Κουφοντίνα αποκαλύπτοντας συνάντηση «ατόμου με τον υπουργό Δικαιοσύνης» για το ζήτημα.

«Προσφάτως πήγε άνθρωπος και μίλησε με τον υπουργό δικαιοσύνης Κοντονή και ο Κοντονής είπε "ότι δεν είναι ο θεσμικός μου ρόλος να παρέμβω στην υπόθεση της άδειας του Δ. Κουφοντίνα, (το οποίο είναι ψέμα), αλλά δεν θέλω κιόλας". Γιατί όπως είπε ευθαρσώς, "έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση για να πάρει άδεια αλλά δεν δικαιούται να πάρει την άδεια". Αυτά ήταν τα λόγια του Κοντονή και μάλιστα με ένα αλέγκρο ύφος ανέφερε "να πείτε σ’ αυτούς που ήρθαν κάτω απ’ το σπίτι μου, ότι δεν πρόκειται να αλλάξω την απόφασή μου, όσες φορές και να 'ρθούν στο σπίτι μου».

Το μέλος της οργάνωσης δεν παραλείπει να μιλήσει και για «λάδωμα» του διοικητή του 5ου αστυνομικού τμήματος, «ο οποίος έπαιρνε χρήματα από μαφιόζους της περιοχής των Εξαρχείων». «Γνώριζαν και οι γλάστρες στην περιοχή ότι το

"λαδάκι" του το έχει στην τσέπη», επισημαίνει.

Εξάλλου, σχολιάζοντας την ένοπλη πορεία του Μαρτίου στα Εξάρχεια ανέφερε πως «Προφανώς όταν διαδηλώνεις ενάντια σε άτομα τα οποία φέρουν όπλα και μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ανά πάσα στιγμή, οφείλει και το κίνημα

να προστατέψει τον εαυτό του. Με αυτή την έννοια λοιπόν καλώς έκανε και το κίνημα και επέλεξε να κάνει μια διαδήλωση με ένοπλη περιφρούρηση».

Τέλος, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης έκανε λόγο για «εκδικητική συμπεριφορά σε βάρος του παιδιού της Πόλας Ρούπα».

«Είναι χαρακτηριστική η αντιμετώπιση που είχε το παιδί της Πόλας Ρούπα μετά την σύλληψη της μητέρας του. Το πώς δηλαδή αυτοί οι μηχανισμοί λειτουργούν εκδικητικά όχι μόνο στους ίδιους τους πολιτικούς κρατούμενους, ειδικά αν είναι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για ενέργειες επαναστατικών οργανώσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή