Στη Θεσσαλονίκη, με τρακτέρ, πούλμαν και Ι.Χ. οι αγρότες

Στη Θεσσαλονίκη, με τρακτέρ, πούλμαν και Ι.Χ. οι αγρότες

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πούλμαν, Ι.Χ., αλλά και τρακτέρ, αγρότες συγκεντρώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ανοίγει το μεσημέρι την έκθεση Zootechnia. Τα τριάντα τρακτέρ που θα συρρεύσουν σήμερα στην πόλη ανήκουν στους αγρότες και κτηνοτρόφους από το μπλόκο του Δερβενίου στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, οι οποίοι κατά δήλωσή τους έχουν λάβει τη σχετική αδειοδότηση. Επειτα από το προγραμματισμένο συλλαλητήριο, οι διαμαρτυρόμενοι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα και προσκείμενοι στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων και Μελισσοκόμων θα συσκεφθούν προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. «Εμείς επιδιώκουμε να διαμαρτυρηθούμε με τρόπο που θα αγκαλιάσει η υπόλοιπη κοινωνία», λέει στην «Κ» ο κ. Χρήστος Γκόντιας εκ μέρους της Επιτροπής, που αντιτάσσεται τη δεδομένη στιγμή στους αποκλεισμούς εθνικών οδών.

Κάλεσμα απευθύνει στους υπόλοιπους αγρότες το μπλόκο της Νίκαιας για συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μαζί με αγρότες. Οι δρόμοι της θεσσαλικής πρωτεύουσας γέμισαν από τρακτέρ, ορισμένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν και ως «ασθενοφόρα» για τη μεταφορά «ασθενών». Πορεία διαμαρτυρίας έγινε με τρακτέρ και στη Λαμία. Αφησαν για λίγο οι αγρότες το μπλόκο της Ανθήλης και μπήκαν στη Λαμία για να διαμαρτυρηθούν και να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Εν συνεχεία, σταμάτησαν την κυκλοφορία στην Ε.Ο., στο ρεύμα προς Λαμία για μία ώρα. Οι Βολιώτες αγρότες, που εδώ και μέρες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Αερινού, πήγαν πεζή και απέκλεισαν την ΠΑΘΕ χθες για μία ώρα. Με δύο προσυγκεντρώσεις στις εισόδους της πόλης των Ιωαννίνων, στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, αλλά και συμβολική κατάληψη στην εφορία Ιωαννίνων, ξεκίνησε χθες η κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Ηπείρου. Ταυτόχρονα, παραμένουν τα μπλόκα στους κόμβους Κομποτίου και Αγίου Δημητρίου στην Ιονία Οδό, καθώς και στον Λούρο της Πρέβεζας. Το συντονιστικό των αγροτών στην Ηπειρο «φλερτάρει» με την ιδέα να παρατάξει τα τρακτέρ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η «μάχη» για τα τελωνεία

Αποκλεισμένα παραμένουν τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, στα «Πράσινα Φανάρια». Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς, μέσω των οποίων πραγματοποιείται η μετάβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Μαίνεται, ταυτόχρονα, η «μάχη» για τα τελωνεία στα βόρεια της χώρας. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα αναμενόταν η απόφαση των αγροτών από την Ειδομένη, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη και την Πέλλα, που έχουν αποκλείσει από τη Δευτέρα με 300 τρακτέρ το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Το όνειρο αποκλεισμού του τελωνείου του Προμαχώνα δεν εγκαταλείπουν και οι Σερραίοι αγρότες, που χθες απέκλεισαν την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών στον Λευκώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή