Τα νέα πρόσωπα έδωσαν την «ερυθρόλευκη» πρόκριση

Τα νέα πρόσωπα έδωσαν την «ερυθρόλευκη» πρόκριση

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νίκη – πρόκριση στον προημιτελικό γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Αρη με 2-0 χθες το βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Πάουλο Μπέντο είχε στο αρχικό σχήμα και τα τρία μεταγραφικά αποκτήματα του χειμώνα, τους Ανσαριφάρντ, Παρέδες και Σισοκό, με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ στο 50΄. Επιπλέον, στην ενδεκάδα ήταν και οι τρεις από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής, δηλαδή οι Μανθάτης, Ρέτσος και Νικολάου (μόνο ο Ανδρούτσος δεν χρησιμοποιήθηκε).

Και οι τρεις «πιτσιρικάδες» είχαν εξαιρετική παρουσία, με τον 18χρονο Δημήτρη Νικολάου να πετυχαίνει στο 86΄ με κεφαλιά το δεύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων». Ενα τέρμα που γέμισε με ενθουσιασμό όλους όσοι βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο. Μάλιστα, το όνομα πρόλαβε να γίνει σύνθημα από τους οπαδούς των «Πειραιωτών». Θα πρέπει να σημειωθεί πως πριν από το γκολ του Νικολάου, ο Αρης έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπαργκάν στο 79΄ και στο 82΄, όπως και με τον Νέτο στο 83΄ για να ισοφαρίσει και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση, αφού το πρώτο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε λήξει ισόπαλο με σκορ 1-1.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Πάουλο Μπέντο δεν θέλησε να προχωρήσει σε κριτική των χειμερινών μεταγραφικών αποκτημάτων. Εξέφρασε, πάντως, την ικανοποίησή του από όσα είδε: «Κατ’ αρχήν αυτή η στιγμή δεν είναι η κατάλληλη για να κάνουμε ατομική ανάλυση. Πρέπει να μιλήσουμε για την πρόκρισή μας, η οποία ήταν μία δίκαιη πρόκριση, παίζοντας καλύτερα στο ματς της Θεσσαλονίκης παρά στον δεύτερο αγώνα. Είμαι ικανοποιημένος από τους καινούργιους παίκτες. Εχουμε πολλά παιχνίδια στο μέλλον και η δική τους προσπάθεια θα πρέπει να είναι να προσαρμοστούν γρήγορα. Μέχρι στιγμής έχουν κάνει λίγες προπονήσεις και έχουν λίγο χρόνο να προσαρμοστούν από άποψη τακτικής. Ωστόσο, πρέπει να τα καταφέρουν γρήγορα, προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα. Εμείς συνεχίζουμε, καθώς έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας». Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κόσμος του Ολυμπιακού χειροκρότησε τον τεχνικό του Αρη, Νίκο Αναστόπουλο πριν από την έναρξη της ρεβάνς, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη του προσφορά στην ομάδα του Πειραιά. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκουν στον δρόμο τους τον Ατρόμητο. Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων για τον προημιτελικό γύρο της διοργάνωσης θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη (ώρα έναρξης 19.30) και η ρεβάνς θα γίνει στις αρχές Μαρτίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Παρέδες (80΄ Φιγκέιρας), Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό, Μπουχαλάκης, Μάρτινς (77΄ Ρομαό), Μανθάτης, Ελιουνούσι (72΄ Σεμπά), Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.

ΑΡΗΣ: Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Γκονσάλβες, Νέτο, Ντούνης (75΄ Παυλίδης), Γκαρσία, Καπνίδης, Μακουτά (70΄ Ανάκογλου), Μπαργκάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή