Der Spiegel: Ο τζιχαντιστής Τραμπ που αποκεφάλισε την Ελευθερία

Der Spiegel: Ο τζιχαντιστής Τραμπ που αποκεφάλισε την Ελευθερία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εξώφυλλο-καταπέλτη για τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ θα κυκλοφορήσει το επόμενο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Εικονίζει τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών σαν τζιχαντιστή με κουστούμι, να έχει αποκεφαλίσει το Άγαλμα της Ελευθερίας – σύμβολο των αμερικανικών ιδεών – και να το κρατά στον αέρα. Στο άλλο του χέρι κραδαίνει ένα ματωμένο μαχαίρι.

Der Spiegel: Ο τζιχαντιστής Τραμπ που αποκεφάλισε την Ελευθερία-1

Το εξώφυλλο συνοδεύεται από τον λακωνικό υπότιτλο «America First», δηλαδή «Η Αμερική Πρώτη», που ήταν το προεκλογικό και πολιτικό σύνθημα του κ. Τραμπ.

Το εξώφυλλο έρχεται λίγες ημέρες μετά το πολύκροτο διάταγμα με το οποίο ο κ. Τραμπ απαγόρευσε την είσοδο στις ΗΠΑ στους πολίτες επτά κυρίως μουσουλμανικών χωρών για 90 ημέρες. Παράλληλα απαγόρευσε την είσοδο σε όλους τους πρόσφυγες για 120 ημέρες. Η απαγόρευση ισχύει επ' αόριστον για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Στον αντίποδα, στη βάση του Αγάλματος της Ελευθερίας είναι χαραγμένη η επιγραφή: «Δώστε μου τις κουρασμένες μάζες που λαχταρούν να αναπνεύσουν ελεύθερα, τα άθλια απορρίμματα της γεμάτης σας ακτής. Στείλτε αυτούς, τους άστεγους […] σε εμένα, έχω σηκώσει το δαυλό μου δίπλα στην χρυσή πόρτα».

(Πηγή: ΣΚΑΪ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή