Μηνυτήρια αναφορά για απάτη κατά διοκήσεων και στελεχών της ΕΠΟ

Μηνυτήρια αναφορά για απάτη κατά διοκήσεων και στελεχών της ΕΠΟ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η ΠΔΕ/ΕΠΟ, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Δημήτριου Αναστασόπουλου, ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για την υπόθεση «Travel Plan».

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΠΟ "στην 40σέλιδη αναφορά, η οποία συνοδεύεται από πλήθος εγγράφων που την τεκμηριώνουν, καθώς και από σχετική έκθεση ειδικού επί του θέματος ελέγχου που διενέργησε η εταιρία Deloitte, ζητείται η διερεύνηση πιθανής διάπραξης των αδικημάτων της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της κακουργηματικής απάτης για ζημία τουλάχιστον 3.373.481 ευρώ, την οποία υπέστη η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από την εκτέλεση της συγκεκριμένης σύμβασης.

Ειδικότερα, ζητείται να αξιολογηθούν ποινικά οι πληρωμές που επί έτη διενεργούσε η ΕΠΟ, μέσω των τότε διοικήσεων και διευθυντικών στελεχών της, προς την Travel Plan παρά το ότι η τελευταία είχε εκχωρήσει το σύνολο των απαιτήσεών της στην Εθνική Factor και είχε επανειλημμένα ενημερώσει γραπτά την ΕΠΟ για την εκχώρηση αυτή.

Ζητείται επίσης, η κλήση προς παροχή διευκρινήσεων προς όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα από τις προηγούμενες διοικήσεις και τις υπηρεσίες της ΕΠΟ, καθώς και τις εταιρείες Eurostar ΑΤΕΒΕ και Εθνική Factors ΑΕΠΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ήλθε στην επιφάνεια όταν, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της διοίκησης της ΕΠΟ από την ορισθείσα από την FIFA Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η Εθνική Factors προέβη σε κατάσχεση όλων των λογαριασμών της ΕΠΟ, ακριβώς επειδή η ΕΠΟ δεν της πλήρωνε τις απαιτήσεις που της είχε εκχωρήσει η Travel Plan.

Η μηνυτήρια αναφορά θα κατατεθεί άμεσα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την, κατά την δική της αρμοδιότητα, αξιολόγηση των περιστατικών στα οποία αναφέρεται η μηνυτήρια αναφορά και την τυχόν λήψη αναγκαίων μέτρων"

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή