O Αντώνης Σαμαράς στην «Κ»: Μόνη λύση οι εκλογές

O Αντώνης Σαμαράς στην «Κ»: Μόνη λύση οι εκλογές

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αποτίμηση της πρωθυπουργίας του, καθώς και σε αποκαλυπτικές αναφορές για την τότε διαπραγμάτευση με τους εταίρους, προβαίνει ο κ. Αντ. Σαμαράς, μέσω συνέντευξης στην «Κ». Ο κ. Σαμαράς δεν κρύβει την αγωνία του για τις συνέπειες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα και υπογραμμίζει πως, με δεδομένο ότι δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση «ευρύτερης στήριξης» από την παρούσα Βουλή, μόνη λύση είναι οι εκλογές, για τις οποίες «δεν “πιέζει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά η πραγματικότητα».

Ο πρώην Πρωθυπουργός επισημαίνει ως το κυριότερο λάθος της διακυβέρνησής του πως όλα τα θετικά δεν «επικοινωνήθηκαν» στον κόσμο. «Το λάθος αυτό το παίρνω πάνω μου. Είχαμε, βλέπετε, άλλον ενάμιση χρόνο μπροστά μας. Διάστημα στο οποίο η ανάπτυξη θα έκλεινε το στόμα οποιουδήποτε αμφισβητία. Εν πάση περιπτώσει, μόλις τώρα καταλαβαίνει ο κόσμος τι κάναμε εμείς τότε. Γιατί τώρα τα συγκρίνει με αυτά που έκανε ο Τσίπρας μετά…» σημειώνει.

Σχετικά με την πρόταση προς τον κ. Φ. Κουβέλη να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώην Πρόεδος της Ν.Δ. σημειώνει ότι η πρόταση έφτασε προς τον κ. Κουβέλη «από διάφορες πλευρές και όχι μόνο από τη Ν.Δ. Και βεβαίως, και από τον υπουργό μου Επικρατείας τον κ. Σταμάτη. Τι «δεν κατάλαβε», δηλαδή; Απλώς είχε πάρει ήδη τις αποφάσεις του: να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό το πλήρωσε ολόκληρη η χώρα».

Ως προς το αίτημα για εκλογές, ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως δεν «πιέζει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης για εκλογές. Η πραγματικότητα πιέζει. «Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση. Πάνω από το 80% του κόσμου λέει πως τον Νοέμβριο του 2014 βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Η Ν.Δ. προηγείται πλέον πάνω από 10 μονάδες, σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Και δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν εν ενεργεία πρωθυπουργός να υστερεί και σε «καταλληλότητα». Και να διευρύνεται συνεχώς η διαφορά υπέρ του Κυριάκου. Ακούστε: Η σημερινή Βουλή δεν μπορεί να δώσει κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης. Είναι ανάγκη η χώρα να αντιστρέψει την πολιτική των τελευταίων δύο χρόνων σε όλα: στην οικονομία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, στο μεταναστευτικό. Ποιος θα ψηφίσει τέτοια «αντιστροφή πολιτικής»; Αυτοί που μας έφεραν ώς εδώ; Η κυβέρνηση που χρειάζεται σήμερα πρέπει να επαναφέρει τη χώρα στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις. Και πρέπει να εμπνεύσει ασφάλεια μέσα στη χώρα και υπευθυνότητα στο εξωτερικό. Μια τέτοια κυβέρνηση μόνον από εκλογές μπορεί να προκύψει».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή