Τέντ Μάλοχ: «Υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ»

Τέντ Μάλοχ: «Υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια δήλωση που εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς προχώρησε ο πιθανός υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε., Τεντ Μάλοχ.

Ο κ. Μάλοχ δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg πως η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ. «Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο κ. Μάλοχ σημείωσε πως υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

Η δήλωση Μάλοχ έρχεται τη στιγμή που το ΔΝΤ δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο κ. Μάλοχ διευκρίνισε πάντως πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Τραμπ απέναντι στην εμπλοκή ή μη του ΔΝΤ στη χώρα μας. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πιθανός υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ εξαπολύει επίθεση κατά της Ευρωζώνης. Πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξή του στο BBC είχε δηλώσει πως «θα πόνταρε στην κατάρρευση του ευρώ μέχρι το 2018».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο συνεδριάζει το ΔΣ του ΔΝΤ ώστε να εξετάσει τη νέα έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή