Οι τραπεζικές μετοχές ρίχνουν το Χρηματιστήριο – Επιδείνωση της απόδοσης του τριετούς ομολόγου

Οι τραπεζικές μετοχές ρίχνουν το Χρηματιστήριο – Επιδείνωση της απόδοσης του τριετούς ομολόγου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κύμα ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές που προκαλεί πτώση 1,3% του γενικού δείκτη ξεκίνησε η νέα εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Την ίδια ώρα στην εγχώρια αγορά ομολόγων έχει επιδεινωθεί η εικόνα του 3ετούς κρατικού ομολόγου καθώς η απόδοση έχει ενισχυθεί στο 8,25% από 7,96% που είχε κλείσει τη προηγούμενη εβδομάδα. Τα βλέμματα των επενδυτών είναι σήμερα στραμμένα στην απογευματινή συνεδρίαση του ΔΝΤ όπου θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση για την βιωσιμότητα του Ελληνικού δημοσίου Χρέους. Μικρή άνοδος στο 10,15% παρουσιάζει και η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου από 10,10% που είχε διαμορφωθεί η απόδοση στο κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου του 2017.

Αντίθετα παρατηρείται υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου στο 7,42% από 7,51% στο κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης. Το spread του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στις 702 μονάδες βάσης από 707 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η εικόνα των αποδόσεων σε άλλα 10ετή ευρωομόλογα καταγράφεται ως εξής: Ιταλία 2,29%, Γαλλία 1,06%, Ισπανία 1,63%, Πορτογαλία 4,11%, Ιρλανδία 1,15%, Κύπρος 3,36% και Γερμανία 0,44%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή