Γιατί η Τουρκία δημιουργεί τεχνητή κρίση στο Αιγαίο;

Γιατί η Τουρκία δημιουργεί τεχνητή κρίση στο Αιγαίο;

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ουμίτ Όζνταγ φέρνει στο προσκήνιο μια σημαντική λεπτομέρεια σχετικά με την νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Όζνταγ αναφέρει ότι η νέα ένταση στα Ίμια είναι κομμάτι της προπαγανδιστικής εκστρατείας του Τούρκου Προέδρου για το δημοψήφισμα του Απριλίου. «Καθώς πλησιάζει η περίοδος του δημοψηφίσματος ξαφνικά προκλήθηκε ένταση στα Ίμια. Πραγματοποιούνται ζωντανές συνδέσεις με τα Ίμια.

Μάλλον το ποσοστό του «ναι» είναι τόσο χαμηλό που κάποιοι στο περιοχή του Αιγαίου ξεκίνησαν προπαγανδιστική εκστρατεία». 

Στην συνέχεια, ο κ. Όζνταγ προσθέτει τα εξής: «Οι Έλληνες ενδέχεται να πραγματοποιήσουν μια ισχυρή επίθεση γνωρίζοντας ότι η Τουρκία είναι απασχολημένη με την κρίση της Συρίας, το Κυπριακό, ότι ο τουρκικός στρατός βιώνει μια βαριά κρίση και ότι η Τουρκία δεν είναι σε θέση να απαντήσει. Αυτό θα σηματοδοτήσει την απώλεια των Ιμίων. Την δεκαετία 90΄ μπήκαμε στα Ίμια με μερικούς υπαξιωματικούς. Σήμερα με τον Επιτελάρχη και τους διοικητές των τριών σωμάτων του στρατού καταφέραμε να προσεγγίσουμε λιγάκι τις βραχονησίδες».

Ο κ. Όζνταγ δηλώνει ότι αδυνατεί να κατανοήσει τις τελευταίες δηλώσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τα Ίμια. Επίσης, επαναλαμβάνει την γνωστή τουρκική ρητορική ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει θέσει de facto υπό τον έλεγχο της κάποιες βραχονησίδες στο Αιγαίο. Ο ίδιος αναρωτιέται για τους λόγους της αδράνειας της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή