Δεν θα ληφθούν σήμερα αποφάσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση του προγράμματος

Δεν θα ληφθούν σήμερα αποφάσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση του προγράμματος

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άρχισε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ στην οποία θα συζητηθεί μεταξύ η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συζητήσει σχετικά με την ελληνική οικονομία αλλά δεν αναμένεται να λάβει αποφάσεις σχετικά με τη συμμετοχή του στη χρηματοδότηση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

«Διευκρίνιση: Το (σ.σ. Εκτελεστικό ) Συμβούλιο θα συζητήσει την αξιολόγηση της οικονομίας της Ελλάδας (Άρθρο 4) σήμερα. Η λήψη απόφασης για τη δυνητική μελλοντική χρηματοδότηση από το ΔΝΤ δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη», έγραψε ο Ράις.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος θα καταθέσει και θα αναγνώσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ δήλωση στην οποία θα αποτυπώνονται οι απόψεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

«Το κείμενο αυτό αν και διατυπωμένο σε διπλωματική γλώσσα, θα αναφέρεται στις ενστάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για μια σειρά παρατηρήσεις που διατυπώνει η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι συνεργάτες της στην έκθεση του άρθρου 4 και ειδικά σε ζητήματα που άπτονται των δημοσιονομικών, των εργασιακών και των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, με αιχμηρό τρόπο θα αναδεικνύονται τα λάθη και οι παραλήψεις που έκανε το ΔΝΤ στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδος και θα σημειώνεται πως θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια ώστε να μην επαναληφτούν αυτά και στο μέλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή