Η IAAF αφήνει και για φέτος στον πάγο τον ρωσικό στίβο

Η IAAF αφήνει και για φέτος στον πάγο τον ρωσικό στίβο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «μνημόνιο» με προθεσμίες και προαπαιτούμενα μπήκε από χθες ο ρωσικός στίβος και το σύστημα καταπολέμησης του ντόπινγκ στη Ρωσία, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τον αποκλεισμό της ρωσικής ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού, αλλά με βάση την πρόοδο που έχει σημειώσει έλαβε η Ρωσία χθες οδικό χάρτη επανένταξης στην IAAF με ορίζοντα τον προσεχή Νοέμβριο.

Οπως είπε ο επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου Ρούνε Αντερσεν σε συνέντευξη Τύπου, μετά την έκτακτη σύνοδο του συμβουλίου της IAAF, υπήρχαν και θετικά και αρνητικά ευρήματα στην επιτόπια έρευνα.

Ετσι η ομοσπονδία αποφάσισε ομοφώνως τη μερική άρση του αποκλεισμού της Ρωσίας τον προσεχή Μάιο εάν συνεχίζει να υιοθετεί τους κανονισμούς περί ντόπινγκ και την πλήρη επανένταξή της τον Νοέμβριο εφόσον προσφέρει επαρκή ανταπόκριση στην έρευνα Μακλάρεν (που την ενοχοποιεί για συστηματικό ντόπινγκ αθλητών), είτε με πειστικά επιχειρήματα εναντίον της είτε με αποδοχή της. Ως τότε οι Ρώσοι θα μπορούν να αγωνίζονται μόνο ως ανεξάρτητοι.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μόλις έναν μήνα πριν από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στις 3-5 Μαρτίου στο Βελιγράδι. Ως χθες είχαν κατατεθεί 35 σχετικές αιτήσεις Ρώσων αθλητών για συμμετοχή ως ουδέτεροι. Η Ρωσία αποκλείστηκε από την IAAF τον Νοέμβριο του 2015.

Η IAAF επίσης πάγωσε άμεσα κάθε αλλαγή εθνικότητας, με σκοπό κυρίως την αποτροπή «μεταγραφών» Αφρικανών δρομέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή