ORIS Divers Sixty-Five

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι εξορμήσεις στη θάλασσα να αργούν για τους περισσότερους από εμάς, είναι δύσκολο όμως να αντισταθεί κάποιος στην εντυπωσιακή vintage εμφάνιση των Divers Sixty-Five της Oris. Τα μοντέλα είναι εμπνευσμένα από τα πρώτα ρολόγια που λανσάρισε η ελβετική εταιρεία το 1965 για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες θιασώτες του βυθού. Την δεκαετία του ’60 ο κόσμος των καταδύσεων κυριολεκτικά «άνθισε», καθώς παρουσιάστηκαν σημαντικές βελτιώσεις και τεχνολογικές καινοτομίες στον εξοπλισμό των δυτών από πρωτοπόρους, όπως ο Jacques Cousteau, ο Hans Hass και ο Christian J. Lambertsen. Η κατασκευή αξιόπιστων εργαλείων χρονομέτρησης αποτελούσε βασικό ζητούμενο και η Oris ήταν μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών που παρήγαγαν καταδυτικά ρολόγια εκείνη την εποχή.

ORIS Divers Sixty-Five-1

Η συλλογή Divers Sixty Five της Oris μας συστήθηκε αρχικά το 2015 και έκτοτε αποτελεί best-seller επιλογή της ελβετικής εταιρείας. Οι δύο πιο πρόσφατες εκδοχές της είναι με κάσες από ανοξείδωτο ατσάλι σε διάμετρο 42 mm και μπλε ή πράσινο καντράν. Για πρώτη φορά συνδυάζονται μάλιστα με διάφορες επιλογές από λουράκια σε δέρμα ή ύφασμα τύπου ΝΑΤΟ, εκτός από τις ήδη υπάρχουσες επιλογές σε καουτσούκ ή σε ατσάλινο μπρασελέ.

ORIS Divers Sixty-Five-2
ORIS Divers Sixty-Five-3
ORIS Divers Sixty-Five-4

Παρά τα εμφανή ρετρό στοιχεία τους όσον αφορά τη σχεδίαση, τα Divers Sixty-Five πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές των ρολογιών που προορίζονται για καταδύσεις: μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη μαύρη στεφάνη αλουμινίου, θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού με εσωτερική αντι-αντανακλαστική επεξεργασία, φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova® σε δείκτες και ενδείξεις των ωρών και στεγανότητα μέχρι 100 μ.

ORIS Divers Sixty-Five-5
ORIS Divers Sixty-Five-6

Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει χαραγμένο το έμβλημα της Oris, ενώ στο εσωτερικό της χτυπά ο αυτόματος Swiss Made μηχανισμός Oris Calibre 733 βασισμένος στον Sellita SW 200-1.

ORIS Divers Sixty-Five-7

Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε σκούρο μπλε ή σε πράσινο καντράν, δύο χρώματα που δένουν απόλυτα με το vintage μπεζ χρώμα των ενδείξεων και των δεικτών.

ORIS Divers Sixty-Five-8
ORIS Divers Sixty-Five-9

Περισσότερα για την Oris εδώ και ειδικά για τις καταδυτικές συλλογές της Oris εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Rist Hellas (τηλ.: 2310-471155)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή