Κέντρο θερμαλισμού από τον Δήμο Βισαλτίας

Κέντρο θερμαλισμού από τον Δήμο Βισαλτίας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων αλλά και για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός σύνθετου σύγχρονου κέντρου θερμαλισμού περιέχεται σε σύμβαση εκμίσθωσης έκτασης όπου βρίσκεται η Ιαματική Πηγή Θερμών (Νιγρίτας) από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. στον Δήμο Βισαλτίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή δημιουργίας κέντρου θερμαλισμού προβλέπει την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων πολλαπλών χρήσεων με στόχο τη παροχή υπηρεσιών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στους επισκέπτες, όπως, για παράδειγμα, ιαματικές θεραπείες και θεραπείες αποκατάστασης, υδροθεραπεία, υδρομασάζ, ατμόλουτρα κ.ά. Η επένδυση με κατ’ ελάχιστο προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ θα πρέπει να υλοποιηθεί το αργότερο εντός 4 ετών, με δυνατότητα υπό προϋποθέσεις παράτασης για 2 έτη.

Ο δήμος ως μισθωτής για 25 χρόνια θα έχει το δικαίωμα των επιλογών υπομίσθωσης των εγκαταστάσεων σε τρίτο, σε θυγατρική επιχείρησή του, σε συνεταιρική επιχείρηση κοινωνικής οικονομίας και σε αστικό συνεταιρισμό κοινωνικής οικονομίας. Στην έκταση των 12,7 στρεμμάτων όπου βρίσκεται η πηγή υφίστανται εγκαταστάσεις υδροθεραπευτηρίου και ξενοδοχειακής μονάδας. Το υδροθεραπευτήριο τροφοδοτείται με ιαματικό νερό από δύο δεξαμενές θερμού και ψυχρού ιαματικού νερού, το οποίο προέρχεται από γεώτρηση. Το ξενοδοχείο με δυναμικότητα 64 κλινών διαθέτει δύο κοινόχρηστους χώρους εστίασης και χώρο γραφείου.

Εξάλλου, πρόσφατα αναγνωρίστηκαν δύο ιαματικές πηγές στις περιοχές Λουτρά Λαγκαδά και Καλλιθέας Ρόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή