Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – συνάντηση με την κυβέρνηση την Παρασκευή

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – συνάντηση με την κυβέρνηση την Παρασκευή

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα και τη συνάντηση της Παρασκευής με τον Βαγγέλη Αποστόλου και κυβερνητικά στελέχη από τα υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Εργασίας, συνεχίζουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους ανά την επικράτεια.

Στη σύσκεψη της Νίκαιας, που έγινε την Τρίτη στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής, «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από 35 μπλόκα, εκπρόσωποι από 11 Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της χώρας, αγρότες από την Κρήτη και την Κέρκυρα, ενώ εκπρόσωποι Ομοσπονδιών από τη Ροδόπη και τη Λέσβο απέστειλαν μηνύματα συμπαράστασης. Κεντρικός ομιλητής και αυτός που έκανε τις εισηγήσεις για τις νέες μορφές διαμαρτυρίας ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας, κ. Βαγγέλης Μπούτας, ενώ τοποθετήθηκαν ακόμη 17 εκπρόσωποι αγροτικών ενώσεων. «Ηχηρές» απουσίες ήταν τα μπλόκα του Πλατύκαμπου, του Προμαχώνα και της Ειδομένης (τελωνείο Ευζώνων).

Οι παρευρισκόμενοι, ωστόσο, αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε πολλά επίπεδα. Αρχικά, σχεδιάζουν αποκλεισμούς Εφοριών, τραπεζών, υποκαταστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΕΛΓΑ κ.λπ. Ετσι στη Λάρισα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό. Επίσης, οι αγρότες στη Μελούνα Ελασσόνας θα αυξήσουν σε 4 τις ώρες αποκλεισμού της κυκλοφορίας, από 6-10 μ.μ.

Ηδη, το πρωί δεκάδες κτηνοτρόφοι, έχοντας σχηματίσει μια μεγάλη πομπή συνοδεία της αστυνομίας, έχυσαν γάλα και έκλεισαν με αχυρόμπαλες στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, γνωστή ως πλατεία Νομαρχίας, στη Λάρισα, έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας. Στόχος τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. Εν συνεχεία, οι κτηνοτρόφοι μοίρασαν δωρεάν γάλα στους διερχόμενους πολίτες. Ο πρόεδρος, μάλιστα, της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό για μία ακόμη φορά, κατηγορώντας τον πως αρνείται να τους δει τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι αγρότες διεκδίκησαν να συναντηθούν με διυπουργικό κλιμάκιο, καθώς πολλά από τα αιτήματά τους άπτονται των αρμοδιοτήτων άλλων υπουργείων. Ταυτόχρονα, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, προγραμματίζεται παναγροτικό συλλαληλητήριο στην Αθήνα, όπου οι αγρότες θα προσέλθουν με Ι.Χ. και πούλμαν και όχι με τρακτέρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή