Tελικός σε μισοάδειο Αλεξάνδρειο

Tελικός σε μισοάδειο Αλεξάνδρειο

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κίνδυνος των επεισοδίων, ακόμα και αν οι σχέσεις του Αρη και του Παναθηναϊκού Superfoods ενδυναμώθηκαν σημαντικά από τη σύμφωνη απόφασή τους για την επιλογή της έδρας του τελικού Κυπέλλου, περιόρισε δραστικά τους θεατές που θα περάσουν τις θύρες του Αλεξάνδρειου Μελάθρου το απόγευμα της 18ης Φεβρουαρίου.

Οι φίλαθλοι των δύο φιναλίστ, ύστερα από εισήγηση της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, θα διαθέσουν από 1.100 εισιτήρια, ενώ θα δοθούν 400 προσκλήσεις (200 η ΕΟΚ και από 100 οι δύο ομάδες) και θα δημιουργηθεί μεγάλη «νεκρή» ζώνη στο πέταλο του ιστορικού γηπέδου που έχει χωρητικότητα 5.400 θέσεων. Συγκριτικά, όμως, με τα λιγότερα εισιτήρια (400) που δίνονταν προς διάθεση στους έξι συνεχόμενους τελικούς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο γήπεδο του Ελληνικού, μέχρι και το 2013, η αύξηση των εισιτηρίων πιστοποιεί μικρή πρόοδο, αν και υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση από την τέλεση μιας γιορτής του μπάσκετ για τους τελικούς Κυπέλλου ή την επαναφορά του φάιναλ φορ.

Τα εισιτήρια θα είναι ονομαστικά, θα αναγράφουν τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό του δελτίου ταυτότητας, ώστε να γίνεται ταυτοπροσωπία και η προσέλευση των θεατών θα πρέπει να είναι έγκαιρη για να μη δημιουργηθεί συνωστισμός κατά την είσοδό τους. Θα δημιουργηθούν τρεις ζώνες ασφαλείας περιμετρικά του Αλεξάνδρειου Μελάθρου και σε απόσταση 500 μέτρων.

O μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τις αστυνομικές δυνάμεις θα είναι η αποφυγή πιθανής συνάντησης και συμπλοκών των οπαδών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, την παραμονή του τελικού, λόγω της μετακίνησης αυτών του Παναθηναϊκού με λεωφορεία από τη Βόρεια Ελλάδα και πιθανότατα την Αθήνα, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος για εμπλοκή και οπαδών του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή. Οι εκπρόσωποι της αστυνομίας διαβεβαίωσαν ότι θα εφαρμοστούν μέτρα ασφαλείας σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, με την παρουσία μονάδων των ΜΑΤ, ενώ θα διεξάγονται και αρκετοί έλεγχοι  στην  κυκλοφορία  των οχημάτων για  όσους  ταξιδέψουν μεμονωμένα με τα αυτοκίνητά τους.

• Με τον Βασίλη Σπανούλη να εντάσσεται στις προπονήσεις και να μη νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό που είχε υποστεί θλάση στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις, μεθαύριο στο ΣΕΦ για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Aντίθετα, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Παπαπέτρου που δεν ολοκλήρωσε την προπόνηση και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και δεν υπολογίζεται ο Γιανγκ.

• Στον αγώνα με την Μπάμπεργκ, αύριο στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός Superfoods επιβάλλεται να συνεχίσει με νίκη, μετά την επικράτησή του στο παιχνίδι κόντρα στην Γκαλατάσαραϊ και ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών στους «πράσινους».

Νίκη – μισή πρόκριση για τον Αρη

Μισό… εισιτήριο πρόκρισης για τη φάση των 16 ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ «έκοψε» ο Αρης με τη νίκη του (71-52) κόντρα στην Στρασμπούρ στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ και την «προίκα» της διαφοράς των 19 πόντων, ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Στρασβούργο (22/2). Τρεις ημέρες μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Αρης έπαιξε μ’ ευρωπαϊκή συνείδηση και είχε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να επιβάλει τον ρυθμό του, ενώ η άμυνά του δεν επέτρεψε στη γαλλική ομάδα να τον απειλήσει (ημ. 38-28). Για τον Αρη σκόραραν οι Γιάνκοβιτς 13 (2), Τζάκσον 9, Τζένκινς 9 (1), Καββαδάς 5, Κάμινγκς 21 (1), Τσαϊρέλης 5, Ζάρας 1, Γκόρντον 4 (1), Ντραγκίσεβιτς 4, ενώ βοήθησαν οι Ξανθόπουλος, Σίμτσακ, Μούρτος. Πρώτος σκόρερ της Στρασμπούρ ήταν ο Λακόμπ (16 π.).

• Η ΑΕΚ ταξίδεψε στη χιονισμένη πόλη Ουτένα της Λιθουανίας και θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους (19.00) για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ στη φάση των 24 ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Γιουβέντους βρίσκεται στην 5η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος και χρειάζεται τη δεδομένη προσοχή από την «Ενωση». Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μαυροειδή.

• Στο κλειστό της Πυλαίας, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την Παρτιζάν (21.00) και οι δύο ομάδες συνθέτουν ζευγάρι παραδοσιακών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μπάσκετ από τις προηγούμενες δεκαετίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή