Περίμενε μόσχευμα καρδιάς και τελικά έδωσε ο ίδιος δώρα ζωής

Περίμενε μόσχευμα καρδιάς και τελικά έδωσε ο ίδιος δώρα ζωής

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χάρισε στους άλλους αυτό που ο ίδιος δεν πρόλαβε να πάρει: μια ευκαιρία για μια νέα, υγιή ζωή. Ο λόγος για έναν ασθενή 51 ετών που βρισκόταν στη λίστα αναμονής για ένα μόσχευμα καρδιάς. Ο ασθενής υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο του κόστισε τη ζωή και οι συγγενείς του βρήκαν το σθένος να δωρίσουν τα όργανά του. Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ενημερώθηκε από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ότι ασθενής, που έφερε τους τελευταίους 14 μήνες μηχάνημα υποστήριξης καρδιάς, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρός στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Η οικογένεια του δότη μετέτρεψε τη βαριά απώλεια σε ζωή και συναίνεσε στη δωρεά οργάνων του ανθρώπου της. Ο ΕΟΜ ανέλαβε τον συντονισμό της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών.

Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ομάδες γιατρών από «Ευαγγελισμό», Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και «Γ. Γεννηματάς» προσήλθαν στο Ωνάσειο για την αφαίρεση των νεφρών, του ήπατος και των κερατοειδών. Σε έναν 48χρονο από τη Θεσσαλονίκη και έναν 56χρονο από την Αθήνα, που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση επί 9 και 10 χρόνια αντίστοιχα, μεταμοσχεύθηκαν οι δύο νεφροί. «Η οικογένεια του δότη μάς δίδαξε το μεγαλύτερο μάθημα αλτρουισμού, γενναιοδωρίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Ηταν αξιοθαύμαστος ο τρόπος που έδρασε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΜ και διευθυντής της ΜΕΘ του Ωνασείου, Ανδρέας Καραμπίνης. Τις τελευταίες πέντε ημέρες ο ΕΟΜ διαχειρίστηκε άλλους τέσσερις δότες από τα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας, «Αττικόν», «Παπαγεωργίου» και «Γ. Γεννηματάς», που χάρισαν ζωή σε περισσότερους από 20 ασθενείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή