Μητσοτάκης: Πάρτε πίσω τη ρύθμιση για τα «μπλοκάκια»

Μητσοτάκης: Πάρτε πίσω τη ρύθμιση για τα «μπλοκάκια»

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πάρτε πίσω τη ρύθμιση για τα μπλοκάκια!». Το μήνυμα, διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, θα μπορούσε να αναγνωσθεί και ως προειδοποίηση για την επανάσταση της «γραβάτας», η οποία στην Πειραιώς θεωρείται βέβαιο ότι θα μεταφραστεί στην κάλπη. Είναι, όμως, ακόμη μία υπενθύμιση από τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι η μείωση της φορολογίας, προκειμένου να δοθεί ανάσα στη μεσαία τάξη, βρίσκεται στην προμετωπίδα του οικονομικού του προγράμματος.

«Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους, επιστήμονες και αγρότες με τις αβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που επέβαλε», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ν.Δ., κάνοντας λόγο για «καταστροφική ρύθμιση» που πλήττει κυρίως τους ασφαλισμένους με μπλοκάκι. Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι μοναδική διέξοδος είναι η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, φιλοσοφία που αναμένεται να υπογραμμίσει και ενώπιον της Αγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις συναντήσεις που θα έχει μαζί τους στο Βερολίνο στις 13 και 14 Φεβρουαρίου. Εκεί, εξάλλου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να σχηματίσει και μια πιο σαφή εικόνα για τη δεύτερη αξιολόγηση και την αμφίσημη στάση του ΔΝΤ που δημιουργεί εικόνα εμπλοκής.

Η Πειραιώς γνωρίζει ότι οι καθυστερήσεις μπορεί να σημάνουν την απομάκρυνση του «τρένου» της ποσοτικής χαλάρωσης χωρίς η Ελλάδα να είναι μέσα και κατ’ επέκταση τον εκτροχιασμό του όποιου χρονοδιαγράμματος για την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, η οποία υποτίθεται ότι ήταν προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αυτός είναι ο λόγος που με αφορμή τις δηλώσεις του Χρ. Βερναρδάκη ότι η ένταξη της Ελλάδας στον QE είναι «δευτερεύον ζήτημα», έσπευσε να θυμίσει τις αντίθετες δηλώσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που την είχαν χαρακτηρίσει «απόλυτη ανάγκη». «Η συμπεριφορά τους είναι ανεύθυνη και τυχοδιωκτική», αναφέρει η Ν.Δ. σε σχετική ανακοίνωση, την ώρα που πηγές της Πειραιώς σχολιάζοντας την τελευταία δημοσκόπηση της Rass –δίνει προβάδισμα 11,8 μονάδων στη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (28,6% έναντι 16,8%)– σημείωναν ότι η «επιχείρηση λάσπης στην οποία επιδίδονται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φερέφωνά του δεν ακουμπούν τη Ν.Δ. και τον πρόεδρό της». Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό σε αποδρομή», σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που υπερέχει με διπλάσιο ποσοστό έναντι του κ. Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Tο ταξίδι «φάντασμα»

Βέβαια, η Πειραιώς δεν ξέχασε το ταξίδι «φάντασμα» του πρωθυπουργού στο Παρίσι. Εξακολουθεί να το συντηρεί ψηλά στην ατζέντα της επιμένοντας να λάβει απαντήσεις. Η υπόθεση, μάλιστα, όπως αφήνουν να εννοηθεί, θα έχει συνέχεια, καθώς οι απαντήσεις που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν κρίνονται ικανοποιητικές. Για τη Ν.Δ., ο Δ. Τζανακόπουλος ομολόγησε ότι «ώς τη μυστική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, καμία σύμβαση δεν υπήρχε μεταξύ του ΟΔΔΗΧ και της Επενδυτικής Τράπεζας Ρότσιλντ». «Δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να δικαιολογήσει γιατί ο κ.Τσίπρας πήγε στο Παρίσι με μυστικό τρόπο, ενώ χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και γιατί συνάντησε μόνος του τα στελέχη της τράπεζας», σημείωσε η Ν.Δ.

«Ηθικό μονόδρομο», στο μεταξύ, χαρακτηρίζει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας η σύζυγος του προέδρου της Ν.Δ. Η Μαρέβα Γκραμπόβσκι με αναλυτική δήλωσή της απαντά για τα «πόθεν έσχες» της, ενώ αφήνει αιχμές ότι «κάποιοι προτίμησαν να σπαταλήσουν τα αποθέματα της δημοσιογραφικής τους αξιοπιστίας, αρδεύοντας την πολιτική ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα». Τέλος, αναφερόμενη στη σύζυγο του πρωθυπουργού, εύχεται «να μη βρεθεί ποτέ στη θέση μου και να δεχθεί τόνους μοχθηρής συκοφαντίας, όπως εγώ, επειδή τυγχάνει να είμαι σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Σε σχόλιό του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ότι δεν θέλει να υπεισέλθει στην προσωπική ζωή του κ. Μητσοτάκη και ότι αναμένει τη δημοσιοποίηση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή