Το θέατρο της «επανάστασης»

Το θέατρο της «επανάστασης»

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος κάτι θετικό για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η διετής διακυβέρνηση ήταν πολλαπλώς καταστροφική. Ανέλαβαν ημιθανή την οικονομία, αλλά με σημάδια ανάκαμψης. Υπερηφάνως διαπραγματευόμενοι και με τα πουκάμισα έξω τη χαντάκωσαν. Διαλαλούσαν ότι είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος» και προξένησαν πολλαπλά τραύματα στη Δημοκρατία. Κάνουν ανόητες δηλώσεις για τα πάντα και χωρίς λόγο. Oσο για το ηθικό πλεονέκτημα…

Σε κάθε τομέα της κυβερνητικής δραστηριότητας αποδεικνύονται χειρότεροι. Σε όλα, πλην ενός. Αποκαθηλώνουν το ιερό τοτέμ της μεταπολίτευσης που λέγεται Αριστερά. Oχι μόνο διά της διακυβέρνησής τους, με την οποία απέδειξαν ότι δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα. Κυρίως διά του ξεγυμνώματος εκείνων των μηχανισμών οι οποίοι διά τραμπουκισμών δημιουργούσαν φασαρία μεγάλη, για να παίζουν τα κανάλια και να νομίζει ο κόσμος ότι η χώρα βρίσκεται σε επαναστατική διέγερση. Προχθές, ο κ. Γιάννης Μουζάλας ξεγύμνωσε το αριστερίστικο γκρουπούσκουλο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πρωταγωνιστεί σε κάθε φασαρία και όχι πάντα με πολιτικό σκοπό.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφάσισε να επισκεφθεί το Ελληνικό, μια χαβούζα ανθρώπων που ο ίδιος και η κυβέρνησή του εγκαινίασαν. Εκεί τον περίμεναν λίγες δεκάδες «εξεγερμένων»· τριάντα, τους μέτρησε ο κ. Μουζάλας. Κάποιοι Ελληνες και λίγοι μετανάστες έκαναν μεγάλη φασαρία για χάρη της κάμερας, είχαν αποφασίσει με τις δικές τους «δημοκρατικές διαδικασίες» να καταλάβουν τον χώρο του αεροδρομίου, λες και ήταν προικώο τους. Εδιωξαν τα φορτηγά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που μεταφέρει φαγητό στους πρόσφυγες και μετανάστες και δήλωσαν στον Τύπο ότι στο Ελληνικό γίνεται «απεργία πείνας». Εστησαν κι ένα σκηνικό με παιδάκια κρεμασμένα στο συρματόπλεγμα και ένα από αυτά τραβούσε και πήγε να γρονθοκοπήσει έναν αστυνομικό. Είχαν ξαναζεστάνει το φαγητό που μονίμως σερβίρουν στα κανάλια κι αυτά το καταβροχθίζουν με βουλιμία: ένταση που οι ίδιοι δημιουργούσαν· ένα παιδάκι «θύμα αστυνομικής βίας»· «πεινασμένους» μετανάστες επειδή οι ίδιοι έδιωξαν το κέτερινγκ. Το μόνο που έλειπε ήταν εκείνη η συναισθηματική γλίτσα που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί όποτε βρεθούν μπροστά σε μια ανθρώπινη «τραγωδία». Δεν έχει σημασία αν η «τραγωδία» είναι αληθινή ή σκηνοθετημένη ή ποιος την προκάλεσε. Σημασία έχει να σπάει η φωνή του ρεπόρτερ σαν λυγμός και τα μηχανάκια να καταγράφουν τηλεθέαση.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα ξέρουν αυτά τα κόλπα, διότι τα έκαναν και οι ίδιοι κατά κόρον. Τι να τους πει τώρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο μέχρι προχθές συνεταίρος τους στη χυδαία διαμαρτυρία; Ετσι, σε αντίθεση με τους «αστούς» πολιτικούς που θα κιότευαν για χάρη του τηλεοπτικού τους προφίλ, ο κ. Μουζάλας έδωσε εντολή στην αστυνομία κι έσπασε μαϊμού-κλοιό που είχαν στήσει οι αριστεριστές. Εντός της ελληνικής επικράτειας (που παραμένει το Ελληνικό) είπε την αλήθεια για το θέατρο ανθρωπισμού που ανέβηκε για χάρη των δελτίων ειδήσεων. Είπε για την ψευδοαπεργία πείνας και για την «εξέγερση των τριάκοντα». Εδειξε δηλαδή τα παρασκήνια του θεάτρου, που τριάντα χρόνια τώρα η Αριστερά ανέβαζε και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ήταν χορηγοί επικοινωνίας. Ε… Αυτό το ξεγύμνωμα πρέπει να το πιστώσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή