Ενα ταλαντούχο πλήρωμα χωρίς πόρους

Ενα ταλαντούχο πλήρωμα χωρίς πόρους

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους οικονομικούς… υφάλους προσπαθεί να ξεπεράσει ένα από τα πιο ταλαντούχα ελληνικά πληρώματα ιστιοπλοΐας της χώρας μας. Οι Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου τα τελευταία δύο χρόνια πρωταγωνιστούν στα παγκόσμια πρωταθλήματα νέων των 470, αλλά τα οικονομικά προβλήματα δείχνουν ότι αποτελούν αξεπέραστο εμπόδιο για την επόμενη ημέρα της καριέρας τους.

«Θέλουμε να πάρουμε μέρος στα παγκόσμια κύπελλα στη Μαγιόρκα και στο Ιέρ, όπως και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονακό, ώστε, εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης, να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι η τελευταία χρονιά που μπορούμε να αγωνιστούμε σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό νέων. Θα διεξαχθούν σε Τόκιο και Ιταλία, αντίστοιχα», δήλωσε στην «Κ» η Μαρία Μπόζη, φοιτήτρια αρχιτεκτονικής.

Οι αθλήτριες της ιστιοπλοΐας από το 2015 που είναι μαζί έχουν κατακτήσει ένα ασημένιο και ένα χάλκινο σε παγκόσμια και ένα χάλκινο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Αυτό που λείπει στην Ελλάδα στις μικρές ηλικίες είναι η εμπειρία. Μένουμε μεγάλα διαστήματα μακριά από αγώνες. Στο εξωτερικό παίρνουν μέρος σε δυνατές διοργανώσεις, σχεδόν, κάθε μήνα. Πριν από λίγες ημέρες αγωνιστήκαμε στο Μαϊάμι και είχαμε να “τρέξουμε” έξι μήνες. Εάν δεν πηγαίναμε, θα φτάναμε τους οκτώ», υπογράμμισε η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, η οποία σπουδάζει παιδαγωγικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Για να αγωνιστούν οι πρωταθλήτριες στο παγκόσμιο κύπελλο του Μαϊάμι χρειάστηκε να… σπάσουν τον κουμπαρά τους. «Ο,τι χρήματα είχαμε τα δώσαμε γι’ αυτό το ταξίδι. Δεν υπάρχουν άλλα. Η ομοσπονδία, εάν έρθουμε πρώτες στο πανελλήνιο, θα μας βοηθήσει μόνο για το ευρωπαϊκό. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», τόνισαν οι πρωταθλήτριες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή