Τουρκικές ακταιωροί παρέμειναν επί ώρες κοντά στη Νήσο Παναγιά

Τουρκικές ακταιωροί παρέμειναν επί ώρες κοντά στη Νήσο Παναγιά

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί 10 σχεδόν ώρες πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση στη νήσο Παναγιά, στις Οινούσες. Στην περιοχή έσπευσαν, αυτονοήτως, πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής, χωρίς πάντως αυτό να μεταβάλει τη στάση της τουρκικής πλευράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές ακταιωροί αποχώρησαν τελικά αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος των Οινουσσών κ. Στ. Βογιατζής, σημειώσε ότι η παρουσία τουρκικών σκαφών είναι, πλέον, "συνήθης", ωστόσο χθες «τα δύο τουρκικά πλοία είχαν πλησιάσει πολύ κοντά στη νήσο Παναγιά και παρέμειναν ακίνητα παρά την παρουσία των ελληνικών σκαφών».

Ο κ. Βογιατζής ανέφερε επίσης στην «Κ» ότι τα πλοία παρέμειναν μέχρι το βράδυ υπολογίζοντας τον χρόνο παρουσίας τους περί τις δέκα ώρες. Πηγές του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν, πάντως, ότι πρόκειται για απολύτως σύνηθες περιστατικό, σημείωναν ότι ούτως ή άλλως η απόσταση μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών ακτών στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ μικρή και, σε κάθε περίπτωση, το χθεσινό περιστατικό ουδεμία ανησυχία εμπνέει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή