Ωδή στο Μπαρόκ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόρο τιμής στο μπαρόκ (17ος-18ος αι.) αποτίνει το Museo Internacional del Barroco που άνοιξε πρόσφατα στην πόλη Puebla του Μεξικού, όπου οι επιρροές του κινήματος στην ντόπια αρχιτεκτονική και τέχνη υπήρξαν έντονες.

Ακόμα και το ίδιο το κτίριο του μουσείου, δημιουργία του βραβευμένου Ιάπωνα αρχιτέκτονα Toyo Ito, υπακούει στις αρχές του μπαρόκ, που εναντιώνονταν στον ορθολογισμό και στις λιτές, αυστηρές φόρμες που είχε επιβάλει η Αναγέννηση· αν και ογκώδες, είναι ανάλαφρο και χαρακτηρίζεται από αέρινη κίνηση και συναίσθημα.

Εντεκα αίθουσες με μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις παρουσιάζουν το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γεννήθηκε το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό στυλ, πώς εκφράστηκε στις διάφορες τέχνες (θέατρο, μουσική, ζωγραφική, λογοτεχνία, μεταξύ άλλων) και πώς η εκτεταμένη υπερπόντια εξερεύνηση της Εποχής των Ανακαλύψεων το διέδωσε από την Ευρώπη στη Λατινική Αμερική.

Το μουσείο διαθέτει επίσης αμφιθέατρο, βιβλιοθήκη, πωλητήριο και εστιατόριο.

http://mib.com.mx

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή