Συρία: Νεκροί από ρωσικά μαχητικά Τούρκοι στρατιώτες – συλλυπητήρια Πούτιν προς Ερντογάν

Συρία: Νεκροί από ρωσικά μαχητικά Τούρκοι στρατιώτες – συλλυπητήρια Πούτιν προς Ερντογάν

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την βαθιά θλίψη του για τον θάνατο 3 Τούρκων στρατιωτών κατά τη διάρκεια ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων κατά του ΙΚ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού τραυματίστηκαν άλλοι 11 στρατιώτες ενώ τόσο η τουρκική όσο και η ρωσική πλευρά αναμένεται να διεξάγουν έρευνες για το περιστατικό.

Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν ακόμα να εντείνουν τον συντονισμό τους σε στρατιωτικό επίπεδο στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, γνωστοποίησε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ακόμα, ότι οι Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν επιπλέον στο να προσπαθήσουν με συγκεκριμένες ενέργειες να δώσουν ώθηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα και την Γενεύη, ενώ συζήτησαν και σχετικά με τις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν για τη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στη Ρωσία τον Μάρτιο.

Δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης με την στήριξη της Άγκυρας εξαπέλυσαν ευρεία επιχείρηση εντός της πόλης σήμερα, μία ημέρα αφότου κατάφεραν να σπάσουν την άμυνα του Ισλαμικού Κράτους στο προπύργιό του στην επαρχία του Χαλεπιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή