Τσακαλώτος με Ντάισελμπλουμ, Τόμσεν, Μοσκοβισί και Κερέ προς αναζήτηση λύσης

Τσακαλώτος με Ντάισελμπλουμ, Τόμσεν, Μοσκοβισί και Κερέ προς αναζήτηση λύσης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς αναζήτηση διεξόδου από το… αδιέξοδο των τελευταίων εβδομάδων, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα έχει το απόγευμα της Παρασκευής συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών.

H συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και, σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογήθηκε μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πέραν του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν οι Μπενουά Κερέ της Ευρ. Κεντρικής Τράπεζας, Πιερ Μοσκοβισί από την Κομισιόν, Κλάους Ρέγκλινκ από τον Ευρ. Μηχανισμό Στήριξης και, πιθανόν, ο Πόουλ Τόμσεν εκ μέρους του ΔΝΤ.

Στόχος της συνάντησης θα είναι να γεφυρωθεί η απόσταση κατ΄ αρχήν μεταξύ των ίδιων των θεσμών ώστε αυτοί, με ενιαία πλέον θέση, να αναζητήσουν πεδίο συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των πιστωτών θα προτείνει στην Αθήνα ένα πακέτο μέτρων ίσο με 2% του ΑΕΠ, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή σε περίπτωση που μετά το 2018 προκύψει απόκλιση στους στόχους του προγράμματος.

Ο χρόνος μετράει κυριολεκτικά αντίστροφα καθώς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι αν τα επόμενα εικοσιτετράωρα δεν υπάρξει συμβιβασμός που θα εξασφαλίζει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή