Προβάδισμα με Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ

Προβάδισμα με Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εξαιρετικό γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στο 64΄ ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από την Ξάνθη, κερδίζοντας τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με σκορ 1-2 και πλέον έχει το σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Αυτή ήταν η 13η νίκη του Δικεφάλου στα τελευταία 14 παιχνίδια!

Το παιχνίδι στα Πηγάδια ξεκίνησε άσχημα, καθώς οπαδός του ΠΑΟΚ έπεσε στο εσωτερικό της κερκίδας, αφού είχε σκαρφαλώσει στα συρματοπλέγματα. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του αγώνα και τον γιατρό του ΠΑΟΚ. Αρχικά ο οπαδός δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, αλλά δεν έδειξε να έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι είχε επιληπτικό επεισόδιο και αυτός ήταν ο λόγος που έπεσε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης όπου μέχρι αργά χθες νοσηλευόταν εκτός κινδύνου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, είχε μονομαχίες και ένταση, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλό αγωνιστικό φεγγάρι… Ο Μυστακίδης άνοιξε το σκορ στο 20΄ όταν εκμεταλλεύτηκε όμορφη σέντρα του Μπίσεσβαρ και με εναέρια προβολή έγραψε το 0-1. Ο Δικέφαλος έχασε στο 31΄ τον Κάνιας, που αποχώρησε τραυματίας με ενοχλήσεις στον έσω πλάγιο σύνδεσμο και θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις. Η Ξάνθη μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο πιο αποφασιστικά και αυτή η αντίδραση μετουσιώθηκε σε γκολ. Στο 52΄ ο Λάζιτς υποδέχθηκε την μπάλα από τον Πιτσέλι, σούταρε διαγώνια και ισοφάρισε σε 1-1. Ο Βλάνταν Ιβιτς πέρασε τον Πρίγιοβιτς λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού και αυτός στο 63΄ με εξαιρετικό γυριστό σουτ πέτυχε το 1-2. Ο ΠΑΟΚ στο 70΄ έχασε με αποβολή (δεύτερη κίτρινη) τον Πέδρο Ενρίκε, αλλά δεν απειλήθηκε από την Ξάνθη. Την ευκαιρία για να σκοράρει είχε πάλι ο ΠΑΟΚ όταν στο 87΄ ο Πρίγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Ξάνθης αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς, και ο Μυστακίδης που πήρε το ριμπάουντ πλάσαρε χωρίς επιτυχία. «Περιμέναμε δύσκολο παιχνίδι. Αντιδράσαμε καλά, κερδίσαμε και συνεχίζουμε. Είναι το πρώτο παιχνίδι, έχουμε και δεύτερο, που θα είναι δύσκολο επίσης. Κάναμε το πρώτο βήμα, ακόμη δεν έχει κριθεί κάτι», είπε ο Ιβιτς μετά τον αγώνα, ενώ ο Λουτσέσκου επισήμανε: «Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετική ποιότητα και μπορεί να σκοράρει έστω και με μία ευκαιρία».

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (Σολτάνι 72΄), Φλίσκας, Πιτσέλι, Σιλά, Καμαρά (Τριάδης 72΄), Λάζιτς (Μεχία 87΄), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κάνιας (Κάτσε 31΄), Σάχοφ, Μπίσεσβαρ (Κίτσιου 73΄), Μυστακίδης, Ενρίκε, Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 59΄).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή