Μια δόση αντιπολίτευσης

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Είναι σίγουρο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ νοσταλγούν τις χρυσές εποχές της αντιπολίτευσης. Ηταν τότε που πετούσαν στον δημόσιο διάλογο όποια παρόλα τους κατέβαινε και επειδή λογίζονταν Αριστεροί, όλοι οι υπόλοιποι όφειλαν να δοξάζουν. Και τους ίδιους και τις παρόλες τους. Ηταν η εποχή των άκοπων παραλογισμών, όταν έκαναν αγώνες κατά των καμερών της Τροχαίας, διότι η παρουσία κάποιου σε δημόσιο χώρο ήταν… ιδιωτική του στιγμή.

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός την εξουσία, αλλά το χούι των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση έχει γίνει δεύτερή τους φύση. Εξ ου και όλο το προηγούμενο διάστημα, το μόνο που έκαναν επιτυχώς ήταν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Ενώ αποτύγχαναν σε όλα –με τρομακτικό κόστος για την κοινωνία και την οικονομία– συντηρούντο με το ερώτημα «γιατί οι άλλοι ήταν καλύτεροι;». Οσο όμως περνά ο καιρός και οι «καινούργιοι καλοί» αποδεικνύονται χειρότεροι από «παλιούς κακούς», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –ίσως επειδή δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν– προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι.

Ετσι, η «Αυγή» ανησυχεί για τα προσωπικά δεδομένα όσων θέλουν να γίνουν στελέχη της Ν.Δ. Υπό τον τίτλο «Απίστευτο φακέλωμα των πολιτών σε πλατφόρμα εγγραφής νέων στελεχών», η εφημερίδα, που μαζί με το Zougla.gr του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου έβγαλε στη φόρα την προσωπική ζωή ενός δικαστή, επιχειρεί να συκοφαντήσει τη σημαντικότερη ίσως πρωτοβουλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανανέωση του στελεχικού δυναμικού του κόμματός του. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ananeosi.nd.gr, όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει τα στοιχεία του (όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, μητρώνυμο και έτος γέννησης) και το σύστημα που είναι συνδεδεμένο με τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών δίνει τον εκλογικό αριθμό και την πλήρη ημερομηνία γέννησης. Κατόπιν, το υποψήφιο στέλεχος της Ν.Δ. πρέπει να περάσει από συνέντευξη σε ειδική επιτροπή και μετά να ενταχθεί σε προγράμματα επιμόρφωσης του κόμματος.

Αυτή, τη μόνη καινοτομία που έγινε τα τελευταία χρόνια σε κομματικό μηχανισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συκοφαντήσει, γιατί προφανώς είχε στερητικό σύνδρομο αντιπολίτευσης. Ζητεί από τη Ν.Δ. «να απαντήσει ξεκάθαρα αν διατηρεί αρχείο προσωπικών δεδομένων των πολιτών, αν έχει ενημερώσει την Αρχή Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διατήρηση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και τέλος αν κινείται εντός του πλαισίου του νόμου για τη διατήρηση, αποθήκευση και διάδοση των προσωπικών δεδομένων. Σε αντίθετη περίπτωση, πρόκειται για υποκλοπή δεδομένων και καλούμε κάθε αρμόδια αρχή να παρέμβει άμεσα».

Κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός των συριζοτρόλ στα social media κατασκευάζοντας το ηλεκτρονικό σύνθημα #ND_Fakeloma, αλλά, επειδή τα παλιά κόλπα δεν συγκινούν τους χρήστες, ελάχιστοι τσίμπησαν και το hashtag πήγε άπατο.

Να σημειωθεί ότι αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ως προσωπικά δεδομένα, μπορεί να τα βρει κάθε πολίτης στην ειδική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, πατώντας τον σύνδεσμο «Μάθε πού ψηφίζεις». Ετσι, η δόση αντιπολίτευσης που το κόμμα έδωσε στους αφιονισμένους δεν ήταν καν μεθαδόνη. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πώς θα «φτιάξουν» κεφάλι στις εκλογές, για τις οποίες ο κ. Βερναρδάκης υποσχέθηκε ότι θα είναι «πάρτι» πόλωσης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή