Η αγάπη θέλει δύο

3' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημιουργήστε ρομαντική ατμόσφαιρα, σχεδιάστε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια ή απλώς αυτοσχεδιάστε. Η Ημέρα των Ερωτευμένων δίνει την αφορμή, η ουσία όμως βρίσκεται πάντα στο ταξίδι. 

1. ΚΟΙΛΑΔΑ WAIPIO, ΧΑΒΑΗ

Η καθηλωτική ομορφιά του τοπίου στη βορειοανατολική ακτή του Big Island, με την πλούσια βλάστηση, τους ορμητικούς καταρράκτες και την αχανή μαύρη αμμουδιά, δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για μια απόδραση για δύο, με την προϋπόθεση ότι είστε έμπειροι πεζοπόροι, μαθημένοι στα δύσκολα. Θα ακολουθήσετε διαδρομές μέσα σε κρυμμένα στα απόκρημνα βράχια μονοπάτια, θα κάνετε ιππασία, θα εξερευνήσετε το «ιερό» σύμφωνα με τους ντόπιους μέρος, γνωστό ως Κοιλάδα των Βασιλέων, που αποτελούσε κάποτε τόπο κατοικίας των αρχαίων Χαβανέζων μοναρχών. 

Αεροπορικά: από 1.370 ευρώ.

Βόλτα με άλογο: από 88 ευρώ.


2. PONT NEUF, ΠΑΡΙΣΙ

Aλλη έχει το όνομα, άλλη τη χάρη. Μπορεί στη Γέφυρα των Τεχνών (Pont des Arts) να κρεμούσαν τα περίφημα «λουκέτα της αγάπης» οι ερωτευμένοι επισκέπτες της Πόλης του Φωτός (μέχρι το 2015, οπότε και απαγορεύτηκε λόγω της φθοράς του μνημείου), όμως αν βρεθείς στην Pont Neuf την ώρα του ηλιοβασιλέματος, ακόμα κι αν δεν έχεις πάει με το ταίρι σου, ξέρεις πως αργά ή γρήγορα πρέπει να το κάνεις. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1578 και παρότι το όνομά της προδιαθέτει για το αντίθετο (σ.σ. «neuf» θα πει «καινούργιος»), πρόκειται για την παλαιότερη γέφυρα του Σηκουάνα. Λόγω θέσης, από εδώ η θέα σε τοπόσημα του Παρισιού, όπως ο Πύργος του Αϊφελ και το Λούβρο, είναι ασυναγώνιστη. Και είναι για δύο. 

Αεροπορικά: από 135 ευρώ. 

Βόλτα στη γέφυρα: δωρεάν.


3. ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΕΤΑΣ, ΒΕΡΟΝΑ

Η Ιουλιέτα δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο και ο Σαίξπηρ δεν πήγε ποτέ τη Βερόνα. Οταν όμως ο δήμος της πόλης αγόρασε το 1905 το κτίριο που ανήκε στην οικογένεια Νταλ Καπέλο, η ομοιότητα του ονόματος με τους Καπουλέτους συνέτεινε στη δημιουργία του μύθου. Το μπαλκόνι κάτω από το οποίο ο Ρωμαίος «ορκίστηκε» αιώνια αφοσίωση στην αγαπημένη του είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στον κόσμο. Στην είσοδο της οικίας χιλιάδες χαρτάκια με τους όρκους αγάπης των επισκεπτών καλύπτουν τον τοίχο απ’ άκρη σ’ άκρη. Οποιο ζευγάρι αφήνει το δικό του μένει μαζί για πάντα. Αλλά και οι singles έχουν… ελπίδα. Ακουμπώντας το άγαλμα της Ιουλιέτας στη μικρή αυλή, όσοι ψάχνουν την αγάπη θα έχουν στο εξής την τύχη με το μέρος τους.

Αεροπορικά (για Μπολόνια) από:  71 ευρώ.

Είσοδος στο μουσείο: 6 ευρώ.


4. ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΤΟΝ, ΑΓΙΑ ΛΟΥΚΙΑ

Τα Pitons, τα δύο ηφαίστεια του μικρού νησιωτικού κράτους της Ανατολικής Καραϊβικής, που φτάνοντας σε ύψος σχεδόν τα 800 μ. ξεπροβάλλουν μέσα από τον ωκεανό και έχουν ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, είναι αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους ορειβάτες και αναρριχητές του πλανήτη. Δεν χρειάζεται να τους ακολουθήσετε αν οι ρυθμοί σας είναι πιο… ράθυμοι. Ανάμεσα στο Petit και το Gros Piton, το ξενοδοχείο-προορισμός Viceroy Sugar Beach, χτισμένο στις εκτάσεις μιας φυτείας ζαχαροκάλαμων του 18ου αιώνα, θα σας προσφέρει την εντυπωσιακή φύση στο πιάτο χωρίς να κουνήσετε ούτε το μισό σας δαχτυλάκι. Βασική προϋπόθεση να μπορεί να το σηκώσει το πορτοφόλι σας. Αξιοποιώντας την προνομιακή υπηρεσία «Δειπνήστε όπου θέλετε, όταν θέλετε», ζητήστε από το προσωπικό του ξενοδοχείου να σχεδιάσει μια βραδιά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας με θέα στον τροπικό παράδεισο.

Αεροπορικά: από 840 ευρώ.

Διαμονή στο Viceroy Sugar Beach (www.viceroyhotelsandresorts.com): από 490 ευρώ τη βραδιά.


5. BIG SUR, KAΛΙΦΟΡΝΙΑ

Η τραχιά ακτογραμμή με τον αγριεμένο βόρειο Ειρηνικό από τη μια, η επιβλητική οροσειρά της Santa Lucia από την άλλη και στη μέση ο μήκους 137 χλμ. αυτοκινητόδρομος Highway 1, μία από τις πιο ειδυλλιακές διαδρομές στον κόσμο. Για λόγους προστασίας του φυσικού πλούτου ισχύουν αυστηροί περιορισμοί στις χρήσεις γης, με αποτέλεσμα τα καταλύματα να είναι περιορισμένα και πανάκριβα. Πόλεις, χωριά και οργανωμένοι οικισμοί δεν υπάρχουν, το κινητό δεν πολυπιάνει και στους ταξιδιώτες συστήνεται να βασίζονται σε τυπωμένους χάρτες παρά στο Google Maps, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ετσι κι αλλιώς, όταν η ποίηση της Δυτικής Ακτής σού αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο, ξέρεις πως η τεχνολογία περισσεύει.

Αεροπορικά (για Σαν Φρανσίσκο): από 630 ευρώ. 

Ενοικίαση αυτοκινήτου: από 55 ευρώ την ημέρα.


7. ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ, ΒΕΝΕΤΙΑ

Φιληθείτε με τον καλό ή την καλή σας καθώς περνάτε από κάτω με τη γόνδολα το ηλιοβασίλεμα και χτυπούν οι καμπάνες του Αγίου Μάρκου, και η αγάπη σας δεν θα σβήσει ποτέ. Αν και πρόκειται για έναν αυθεντικό βενετσιάνικο θρύλο, η αρχική χρήση της γέφυρας δεν είχε ίχνος ρομαντισμού. Κατασκευάστηκε το 1600, με σκοπό τη σύνδεση των φυλακών της πόλης με την αίθουσα της Ιεράς Εξέτασης, στο Παλάτι των Δόγηδων. Οι αναστεναγμοί προέρχονταν από τους κρατουμένους, που γνώριζαν πως αποχαιρετούν για πάντα την ελευθερία τους – κάποιοι ακόμα και την ίδια τη ζωή τους. 

Αεροπορικά: από 156 ευρώ. 

Βόλτα με γόνδολα διάρκειας μισής ώρας: 30 ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή