Λαμπρός ελληνικός γάμος στην Αγία Σοφία του Λονδίνου

Λαμπρός ελληνικός γάμος στην Αγία Σοφία του Λονδίνου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο Σάββατο του Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αγία Σοφία του Λονδίνου ένας από τους λαμπρότερους γάμους των τελευταίων ετών. Ο Φίλιππος Λαιμός, γιος του Νικόλα και της Ειρήνης Λαιμού, και η Μαριάννα Γουλανδρή, θυγατέρα του Γιώργου Γουλανδρή και της Χριστιάννας Βαρδινογιάννη, ένωσαν τις ζωές τους σε μια τελετή γεμάτη κατάνυξη, με υψηλούς προσκεκλημένους. Ανάμεσά τους, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας Ουίλιαμ-Αλεξάντερ και Μαξίμα με τα παιδιά τους, καθώς και οι τέως βασιλείς της Ελλάδας Κωνσταντίνος και Αννα-Μαρία, οι γιοι τους Παύλος και Νικόλαος και η πριγκίπισσα Ειρήνη.

Κουμπάροι του ζεύγους ήταν ο αδελφός του γαμπρού, Αντώνης, και ο αδελφός της νύφης, Γιάννης. Με ιδιαίτερη συγκίνηση καμάρωσαν την εγγονή τους ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, της οποίας το μικρό όνομα έχει η νύφη. Ηταν το μεγαλύτερο από τα εγγόνια τους και το πρώτο που αποφασίζει σε τόσο μικρή ηλικία να δεθεί με τα δεσμά του γάμου. Νεαρότατος και ο γαμπρός, που γνώρισε την αγαπημένη του στην Ελλάδα αν και οι δύο έχουν ως μόνιμη βάση το Λονδίνο. Η νύφη φορούσε ένα εντυπωσιακό νυφικό από τον οίκο Valentino και υποδήματα Louboutin.

Ο ανθοστολισμός της εκκλησίας έκλεψε την παράσταση. Ανάμεσα στους παρανύμφους ήταν οι πριγκίπισσες της Ολλανδίας, Αλέξια και Αριάν, ο δευτερότοκος γιος του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, Αριστείδης, και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης (γιος του Νίκου και εγγονός του Βαρδή). Την ίδια ημέρα ακολούθησε δεξίωση 1.000 και πλέον προσκεκλημένων στο περίφημο Syon House, ένα εμβληματικό οικοδόμημα που συνδέθηκε με την οικογένεια του 9ου Δούκα του Νορθάμπερλαντ το 1594 και έκτοτε παραμένει στους απογόνους. Η προ του γάμου δεξίωση πραγματοποιήθηκε στο πριβέ κλαμπ Annabel’s την Παρασκευή και το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής στο Lulu’s.

H Μαριάννα Γουλανδρή ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση της κοινωνικής προσφοράς και έχει δραστηριοποιηθεί στο Elpida Youth για γυναίκες κάτω των 30 ετών, ενώ έχει ταλέντο στον σχεδιασμό ρούχων και κοσμημάτων με έμπνευση από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Ο Φίλιππος Λαιμός έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Οξφόρδη και ειδικεύεται στα χρηματοπιστωτικά, ενώ συνεχίζει τη ναυτιλιακή παράδοση της οικογενείας του. Το ζεύγος παρότρυνε τους προσκεκλημένους να ενισχύσουν τρία φιλανθρωπικά ιδρύματα (Σύλλογος Ελπίδα, Ιδρυμα Ελίζα και Save the Children). Η οικογένεια του Νικολάου Λαιμού, πατέρα του Φιλίππου, για να εκφράσει την εκτίμησή του στο μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μαριάννα Βαρδινογιάννη πρόσφερε στην «Ελπίδα» 1.000.000 ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή