Οι νέοι, οι διανοούμενοι, οι αγωνιστές

Οι νέοι, οι διανοούμενοι, οι αγωνιστές

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​​Εχουμε και λέμε: η υπουργός Εργασίας έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνησή της και σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ «καθόρισε η ίδια τα κριτήρια για την επιλογή των προϊσταμένων των δύο νέων διευθύνσεων στο υπουργείο της, καθώς επίσης και των τριών τμημάτων τους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας». Να σημειώσουμε ότι η κ. Εφη Αχτσιόγλου είναι ό,τι πιο νέο παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μπορούμε, λοιπόν, να φανταστούμε πώς είναι το παλιό της πρώτης φοράς Αριστερά.

Πριν από μερικές μέρες μάθαμε ότι το υπουργείο Παιδείας δεν «έχει δημιουργήσει τάξεις υποδοχής προσφυγόπουλων από τον καταυλισμό του Ελληνικού διότι δεν θεωρείται μόνιμο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων». Μπορεί να μένουν εκεί 3.000 άτομα αλλά αφού δεν έχει τη σφραγίδα του κράτους, ο καταυλισμός είναι σαν να μην υπάρχει. Το ίδιο υπουργείο έχει συνάψει εξάμηνες συμβάσεις με δύο δημοσιογράφους (13.200 και 12.600 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ) για «την υποστήριξη της προβολής και δημοσιότητας των παρεμβάσεων για την εκπαίδευση των προσφύγων»· αυτών που δεν αναγνωρίζει και δεν βλέπει («Καθημερινή» 7.2.2017).

Το ίδιο υπουργείο συμμερίστηκε την αγωνία των ιδιοκτητών καφετεριών και διαμερισμάτων και αποφάσισε να «παγώσει» το κλείσιμο 19 τμημάτων ΤΕΙ που είναι διάσπαρτα σε κάθε ραχούλα της χώρας. Ενα από αυτά είναι στη Ζάκυνθο και έχει στο πρώτο έτος σπουδών δύο (2) φοιτητές και έναν διδάσκοντα! «Από το 2016», έγραφε ο συνάδελφος κ. Απόστολος Λακασάς, «υπήρξαν κινήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας τμημάτων της περιφέρειάς τους –μεταξύ αυτών και η πρώην αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου– ενώ χθες ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης κατέρριψε τα προσχήματα». Κανόνισε, αν και δεν ήταν αρμοδιότητά του, να διατηρηθούν τα τμήματα ΤΕΙ στον Πύργο Ηλείας, που είναι η εκλογική του περιφέρεια. Να σημειώσουμε ότι από το υπουργείο Παιδείας παρελαύνουν οι διανοούμενοι της πρώτης φοράς. Μπορούμε να φανταστούμε τι γίνεται στα άλλα υπουργεία των κατά βάση αγραμμάτων…

Κατόπιν έχουμε την πασιονάρια του αγώνα κατά των ορυχείων Χαλκιδικής, της μόνης μεγάλης ξένης επένδυσης που υπάρχει στη χώρα και θα δώσει συνολικά 3.000 νέες θέσεις εργασίας. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Ιγγλέζη κατέθεσε τροπολογία με την οποία ζητεί να πληρωθούν υπερωρίες και να λάβουν αποζημιώσεις για έξοδα κίνησης οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με απόσπαση σε βουλευτικά γραφεία. Το χουβαρνταλίκι της αγωνίστριας των Σκουριών είναι τόσο μεγάλο που ζητεί να πληρωθούν οι υπερωρίες και οι αποζημιώσεις και για το 2014 και για το 2015 «κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων». Να σημειώσουμε ότι η κ. Ιγγλέση ανήκει στον «αγνό» και «αγωνιστικό» ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι σαν τα ρετάλια του παλαιοκομματικού ΠΑΣΟΚ που μάζεψε υπό την σκέπη της η ριζοσπαστική Αριστερά.

Αυτοί λοιπόν είναι οι νέοι, οι διανοούμενοι και οι αγωνιστές της Αριστεράς. Χειρότεροι από τους πιο παλαιοκομματικούς του ΠΑΣΟΚ και της Δεξιάς. Οι τελευταίοι, τουλάχιστον, εκτός από ρουσφέτια, έκαναν και καμιά δουλειά. Η κ. Αχτσιόγλου, δύο μήνες μετά την ισχύ του νόμου για τα «μπλοκάκια», δημιουργεί ομάδες εργασίας για το πώς… μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος!

Το μόνο που ελπίζουμε, πλέον, είναι ότι η κυβέρνηση θα προκηρύξει άμεσα εκλογές. Δεν είναι κρίμα να πάνε τόσα ρουσφέτια χαμένα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή