Μπάρμπα Αλέξης: παστουρμαλί και χούμους Αντιόχειας

Μπάρμπα Αλέξης: παστουρμαλί και χούμους Αντιόχειας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Ο πρώτος «Μπάρμπα Αλέξης» άνοιξε στη Νέα Χαλκηδόνα το 1992. Τώρα έχει άλλα δύο «υποκαταστήματα», ένα στη Νέα Κηφισιά και ένα στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη. 

Η ατμόσφαιρα: Η οικογένεια του Γιώργου Κεσέρογλου έχει καταβολές από την Αντιόχεια κι έτσι η ταβέρνα τους «Μπάρμπα Αλέξης» δεν θα μπορούσε παρά να έχει… πικάντικο, ανατολίτικο χαρακτήρα. Έθνικ η σάλα της, χαριτωμένη η δεντρόφυτη αυλή για το καλοκαίρι. 

Μπάρμπα Αλέξης: παστουρμαλί και χούμους Αντιόχειας-1

Φαγητό: Για την όρεξη πήραμε ένα αφράτο χούμους, σε συνταγή που δεν λυπάται το ταχίνι (ό,τι πρέπει για να βουτήξετε τις αχνιστές, νοστιμότατες πίτες που φέρνουν αντί για ψωμί), ντολμαδάκια γιαλαντζί, καλοτυλιγμένα, γλυκά, με μπόλικο κρεμμύδι, και καυτερό τζεβιζλέ (ντιπ με λιαστή πιπεριά και καρύδια). Το ταμπούλι είναι καυτερό κι αυτό, οπότε προτείνω να πάρετε για τη μέση ένα μπολάκι με χαϊντάρ (γιαουρτοσκόρδιον με καρότο), δροσιστικό και ανακουφιστικό.

Μπάρμπα Αλέξης: παστουρμαλί και χούμους Αντιόχειας-2

Συμπαθητικό το λαχματζούν (πίκριζε ελαφρώς το μπούκοβο), έκτακτο το παστουρμαλί με πρώτης τάξης παστουρμά και εξαιρετικό, χειροποίητο φύλλο (η γνωστή μας πίτα Καισαρείας). ∆ιόλου άσχημα και τα κεμπάπ, μέτρια, όμως, τα γλυκά (καζάν ντιπί και κιουνεφέ), εκ των οποίων προκρίθηκε παμψηφεί ο τραγανός μπακλαβάς με φρέσκο βούτυρο. 

Kάβα: Για συνοδευτικό ποτό δοκιμάστε αϊράνι. Η λίστα με τα κρασιά τους θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με κάποια από τα πολλά και καλά ελληνικά ερυθρά, που θα συνόδευαν θαυμάσια την πικάντικη κουζίνα τους. 

Λογαριασμός: 12-18€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Δευτέρα και Τρίτη από τις 17:00 και Τετάρτη έως Κυριακή 13:30 – 01:30.

Μπάρμπα Αλέξης

Σαλαμίνος 70, Ν. Χαλκηδόνα, Τ/210-25.83.415, 

Ιλισίων 13, Ν. Κηφισιά, Τ/211-18.31.437,

Φλέμινγκ 48, Άγ. Ιωάννης Ρέντης, Τ/210-48.35.903.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή