Flashback στην 13η Φεβρουαρίου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 13η Φεβρουαρίου-1

Στα συντρίμμια σπιτιών του Hendon  ψάχνουν για επιζώντες  μετά από αεροπορική επίθεση των Γερμανών στο Λονδίνο το 1941.

 
Flashback στην 13η Φεβρουαρίου-2

Χαμογελαστός και παρασημοφορημένος, ο στρατιώτης του Σοβιετικού Στρατού χαιρετά του δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Η τελευταία μονάδα αποχωρεί από το Αφγανιστάν και κλείνει με αυτόν τον τρόπο έναν πόλεμο που κράτησε σχεδόν δέκα χρόνια. Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Φεβρουαρίου του 1989. (AP Photo/Laurent Rebours)

 

Flashback στην 13η Φεβρουαρίου-3
Flashback στην 13η Φεβρουαρίου-4

Μέχρι τον Δεκέμβρη του 1969, η Σοβιετική Ενωση, η Αίγυπτος και το Ισραήλ θα είχαν απορρίψει το σχέδιο ειρήνευσης που είχε εκπονηθεί για την Μέση Ανατολή. Τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς όμως οι γυναίκες από την Συρία δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν την εξέλιξη αυτή και καλοδέχονταν την παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών. Αξίζει να σημειώσει κανείς πόσο ελεύθερα και δυτικά ντυμένες, με τα μαλλιά τους ακάλυπτα, ήταν οι γυναίκες στην Δαμασκό σχεδόν μισό αιώνα πρίν!(AP Photo)

 

Flashback στην 13η Φεβρουαρίου-5

Για ένα σάντουιτς και μία κούπα καφέ περίμεναν υπομονετικά δεκάδες άνθρωποι στο κρύο της Times Square την βραδιά της 13ης Φεβρουαρίου του 1932. Η Μαύρη Τρίτη του 1929 είναι παρελθόν, η βαθειά οικονομική κρίση όμως είναι ακόμα παρούσα στην χώρα. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή