Flashback στη 14η Φεβρουαρίου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στη 14η Φεβρουαρίου-1

Από το πρώτο στην ιστορία ντιμπέιτ μεταξύ του Νίξον και του νεαρού JFK μέχρι το στόλισμα των τραπεζιών στον Λευκό Οίκο, η τότε ολοκαίνουργη τηλεόραση, λάτρεψε τους Κέννεντυ. Στην φωτογραφία η πρώτη κυρία Jacqueline Kennedy, εξηγεί στα τηλεοπτικά συνεργεία πως χρησιμοποιώντας ιστορικά κομμάτια της προεδρικής κατοικίας για την φιλοξενία των υψηλών προσώπων, παρέθεσε ένα υποδειγματικό δείπνο.  (AP Photo)

 

Flashback στη 14η Φεβρουαρίου-2

Ενας Αμερικανός στρατιώτης κρατά το τραυματισμένο πρόσωπο του συμπολεμιστή του μετά από έκρηξη νάρκης στο Hell's Half Acre κοντά στο Cu Chi του Βιετνάμ. Ο φωτογράφος Charlie Chellappah βρίσκεται τρεις μόλις εβδομάδες στο μέτωπο και αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία που τράβηξε. Μετά από λίγο, μια δεύτερη νάρκη εκρήγνυται σκοτώνοντας τον μαζί και αρκετούς στρατιώτες. Στις 14 Φεβρουαρίου του 1966 ο πόλεμος στο Βιετνάμ συνεχιζόταν με αιματηρές απώλειες και δεν θα έληγε παρά το 1975. AP Photo/Charlie Chellappah)

 

Flashback στη 14η Φεβρουαρίου-3

Είναι 14 Φεβρουαρίου 1990 και ο Νέλσον Μαντέλα έχει απελευθερωθεί, πριν από ελάχιστα 24ώρα, από τις φυλακές της Νότιας Αφρικής. «Στέκομαι εδώ μπροστά σας όχι ως προφήτης αλλά ως ταπεινός υπηρέτης του λαού. Οι ακούραστες και οι ηρωικές σας θυσίες έχουν καταστήσει δυνατό για εμένα να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Για τον λόγο αυτόν εναποθέτω τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου στα χέρια σας» είχε δηλώσει. 

 

Flashback στη 14η Φεβρουαρίου-4

Στις 14 Φεβρουαρίου του 1938 ένα πάντα κατάκοπο  από το τεράστιο ταξίδι των 13.000 μιλίων, φτάνει στο San Francisco και το βάζουν να ξαπλώσει σε ένα κρεβάτι για να συνέλθει. Το ζώο έχει αιχμαλωτιστεί από τον κυνηγό του είδους Harkness, ενώ η κυρία που το φροντίζει στην φωτογραφία είναι η σύζυγός του  W. H. Harkness,. Είναι το δεύτερο πάντα που φτάνει στην χώρα και ο τελικός του προορισμός είναι το Σικάγο. Τότε φυσικά ούτε λόγος για τα σπάνια πλάσματα της Κίνας που τείνουν προς εξαφάνιση.  (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή