Σάρωσαν η Αντέλ και ο… Τραμπ

Σάρωσαν η Αντέλ και ο… Τραμπ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπλήξεις, πολιτική (μπόλικη πολιτική) και συγκινητικά tributes είχε η απονομή των φετινών βραβείων Grammy που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής. Τα βρετανικά μουσικά βραβεία μπορεί να μην είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά για τον κόσμο της μουσικής –ασχολούνται κυρίως με τη mainstream διάστασή της– ωστόσο έχουν σίγουρα τη μεγαλύτερη λάμψη, αντικατοπτρίζοντας κυρίως την τεράστια δημοφιλία των αποδεκτών τους.

Δημοφιλία σαν αυτή της Αντέλ, της μεγάλης νικήτριας της βραδιάς, η οποία στην εποχή του Youtube και της διαδικτυακής πειρατείας κατάφερε να πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα του άλμπουμ της «25». Το εκπληκτικό αυτό επίτευγμα, όπως και το γενικότερο status της Αντέλ στο ανταγωνιστικό σύμπαν της ποπ, επιβραβεύτηκε με συνολικά 5 βραβεία, τα περισσότερα από κάθε άλλον καλλιτέχνη· ανάμεσά τους και εκείνα για το κορυφαίο άλμπουμ («25») και το καλύτερο τραγούδι («Hello») της χρονιάς.

Η ίδια, πάντως, το βραβείο, κατά την απονομή, σχεδόν το παρέδωσε στη συνυποψήφιά της Μπιγιονσέ, της οποίας το «Lemonade» μάλλον άξιζε περισσότερη αναγνώριση. Νωρίτερα είχε προλάβει να κλέψει και τραγουδιστικά την παράσταση, ερμηνεύοντας τον δικό της φόρο τιμής στον εκλιπόντα Τζορτζ Μάικλ, τον οποίο μάλιστα πήρε… από την αρχή –εν μέσω γενικής αποθέωσης– αφού απολογήθηκε για ένα τονικό σφάλμα στο οποίο υπέπεσε.

Κατά τα λοιπά, όπως είπαμε, η βραδιά είχε πολύ πολιτική κριτική, με τα βέλη των παρευρισκομένων να στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Από την Μπιγιονσέ και τον ράπερ Basta Rhymes, ο οποίος χαρακτήρισε τον Τραμπ «πρόεδρο-πράκτορα πορτοκαλί», μέχρι την Κέιτι Πέρι και την Τζένιφερ Λόπεζ, οι περισσότεροι από τους σταρ που ανέβηκαν στη σκηνή μίλησαν για τον κίνδυνο «πολέμου» ενάντια σε φυλές και φύλα, λόγω των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων στην Αμερική.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο οποίος έως τώρα είχε τιμηθεί μόνο με 2 Grammy (και το ένα ως συνολική αναγνώριση), έλαβε μετά θάνατον άλλα 5 βραβεία, όλα για το τελευταίο, εξαιρετικό πάντως, άλμπουμ του «Blackstar».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή