ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εστιατόρια, Εστιατόρια - Θεσσαλονίκη, Ταβέρνες/Ψησταριά, € €

Τα καλύτερα στέκια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για παϊδάκια, μπιφτέκια, πανσέτες, αλλά και… μπέργκερ και πικάνια.

Η φάμπρικα του Ευφρόσυνου: Λουκάνικα απ’ όλη την Ελλάδα, μπιφτέκια (εξαίσια) και παϊδάκια είναι τα παραδοσιακά ψητά που σερβίρουν εδώ. Eιδικά για την ημέρα, ο Γιώργος Γκάτσος προγραμματίζει και τζιγεροσαρμάδες και αρνίσιο και χοιρινό κοντοσούβλι. Ιφ. Βιρβιδάκη

Οδυσσέα Ανδρούτσου 27, Κουκάκι, Τ/210-92.46.354. Τρίτη-Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι, 20-25€/άτομο.


Τσούτσουρας: Ειδίκευση στο κοκορέτσι, στο κοντοσούβλι και στα παϊδάκια. Kομμένες στο χέρι πατάτες τηγανητές και χορταστικές κλασικές σαλάτες. Ποιοτικό κρέας, μαστόρικο ψήσιμο, τιμές φοιτητικές. Λ. Καπετάνιου

Αλεξάνδρας 32, Δάφνη, Τ/210-97.17.649. 20.00-00.00 πλην Κυριακής, 10-15€/άτομο.


Σπανός: Οι μπριζόλες κόβονται με την παραγγελία. Κοντοσούβλι πολύ καλό, με αρκετό σκορδάκι, και κοκορέτσι ξεροψημένο. Σταθερή αξία τα παϊδάκια. Ν. Δημητρίου

Αρ. Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, Τ/210-83.27.381. Τετάρτη έως Κυριακή (και το μεσημέρι), 17-20€/άτομο.


Χρύσανθος: Κλασική ελληνική ταβέρνα μόνο με μπριζόλες χοιρινές και μοσχαρίσιες, από 500 γρ. μέχρι και 1 κιλό. Σωστά ψησίματα. Φρέσκες τηγανητές πατάτες, χόρτα, σαλάτα, κρασί χύμα. Ν. Δημητρίου

Κολοκοτρώνη 10, Άνω Βριλήσσια, Τ/210-80.43.342. Καθημερινά από τις 19.30, Σαβ/κα, αργίες από το μεσημέρι, 20-25€/άτομο.


Moouu: Στο bar-restaurant της Γλυφάδας θα απολαύσετε τη χοιρινή καπνιστή μπριζόλα 500 γρ., τα spare ribs με σάλτσα μπάρμπεκιου αλλά και rib-eye και χειροποίητο λουκάνικο. Λ. Καπετάνιου

Φοίβης 17, Γλυφάδα, Τ/211-40.96.295. 12.30-01.30 καθημερινά, 20-30 €/άτομο.


Καλυψώ: Tρυφερό και καλοψημένο συκώτι, πανσέτα, παϊδάκια, μπιφτέκια, μπριζόλες, όλα στα κάρβουνα. Κλασικά ορεκτικά (τυροπιτάκια, αλοιφές), πατάτες τηγανητές και ποικιλία σε σαλάτες. Λ. Καπετάνιου

Πεντέλης 41-43, Π. Φάληρο, Τ/210-94.22.513. Καθημερινά 12.00-00.00, 12-18€/άτομο.


Κοzi’s: Δημοφιλές εστιατόριο με νοτιοαφρικανικό BBQ. Σούβλες μέχρι και 1 μέτρο, σαν τα δικά μας κοντοσούβλια, μόνο που εδώ επιλέγεις το κρέας που θέλεις (κοτόπουλο, μοσχάρι ή χοιρινό) και πόσο ψημένο το θέλεις. Πολύ καλό το «super niama», ένα μοσχαρίσιο T-bone βάρους περίπου 1 κιλού. Μ. Βασιλοπούλου

Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, Τ/210-81.01.584. Καθημερινά πλην Τρίτης 12.00-00.00, 20€/άτομο.


Μυρτιά: Δοκιμάστε τα ζουμερά παϊδάκια, τα καλοψημένα μπιφτέκια αλλά και το κοτόπουλο και την πανσέτα. Στο τέλος θα σας κεράσουν λουκουμάδες περιχυμένους με μέλι ή ζεστή σοκολάτα. Λ. Καπετάνιου

Αϊδινίου 55, Ν. Σμύρνη, Τ/210-93.70.708. Δευτέρα-Παρασκευή 14.00-00.30, Σάββατο-Κυριακή 13.00-00.30, 12-20 €/άτομο.


Ρεμούτσικο: Γνωστή χασαποταβέρνα που μαζεύει κόσμο από όλη την Αθήνα. Ροδοψημένα, ζουμερά παϊδάκια, καλό κοντοσούβλι, παϊδάκια προβατίνας, νόστιμα μικροσκοπικά μπιφτέκια. Άγγ. Ρέντουλας

Αγ. Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, T/210-97.04.515. Δευτέρα-Σάββατο τα βράδια. Κυριακές μόνο μεσημέρι, 12-15€/άτομο


Base Grill: Καλοδιαλεγμένα κρεατικά από μικρές φάρμες, πολυήμερα σιτέματα, κοπές ιδιαίτερες. Δοκιμάστε την πικάνια, τα χειροποίητα λουκάνικα, το μερακλίδικο βοδινό μπιφτέκι, τη σπαλομπριζόλα 100+ ημερών ωρίμασης, το porterhouse steak που ζυγίζει πάνω από κιλό, τη χοιρινή μπριζόλα Νάξου, τα παϊδάκια από ελληνικό μαύρο χοίρο. Στα must το τρυφερό συκώτι, μαριναρισμένο σε γάλα, ψημένο όσο πρέπει, λεπτοκομμένο (το κόβουν μπροστά σας), αρτυμένο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Άγγ. Ρέντουλας

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, Τ/210-57.57.455. Καθημερινά 13.00-01.00, 35-50€/άτομο,


Κρητικός: Καλοψημένα, αφράτα παϊδάκια, ωραίο μπιφτέκι, t-bone και rib-eye τρυφερά με extraordinaire ψήσιμο. Σπεσιαλιτέ ο σιδηρόδρομος στη σούβλα. Άγγ. Ρέντουλας

Αιόλου 49, Κάντζα, T/210-66.59.061. Καθημερινά βράδυ. Σάββατα και μεσημέρι. Κυριακή μόνο μεσημέρι, 25-35€/άτομο.


Τηλέμαχος: Εκλεκτά μοσχάρια από όλο τον κόσμο, μακρά σιτέματα, ψησίματα τόσο όσο. Ωραία αλλαντικά, ταρτάρ, μεγάλη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Άγγ. Ρέντουλας

Πανεπιστημίου 10 (εντός Στοάς Ζολώτα), Αθήνα, Τ/210-36.13.300. Καθημερινά 13.00-01.00, 40-55€/άτομο.


Στη Θεσσαλονίκη

Κατσαμάκα: Γύρος, σουβλάκια και ειδικότητα στο κοντοσούβλι. Οι πατάτες κομμένες στο χέρι.

Αγερινού 18-20, Πλατεία Άθωνος, Τ/2310-234.177. Δευτέρα-Κυριακή 11.00-01.00, 12-20€/άτομο.


Βομβίδια: Πικάντικα ψητά σουτζουκάκια (βομβίδια), γι’ αυτά σχηματίζονται ουρές στην αγορά Μοδιάνο. Σερβίρονται με ντομάτα, κρεμμύδι και ψωμί πάνω σε λαδόκολλα. Βασιλέως Ηρακλείου 35, Τ/2310-281.939. Δευτέρα-Σάββατο 11.00-19.00, 7€/άτομο.


Οψοποιών Μαγγανείαι: Το ντελικάτο εστιατόριο σερβίρει εξαιρετικά κρεατικά. Την Τσικνοπέμπτη θα έχουν και σουβλάκι και πανσέτα χοιρινή. Αιμιλίου Ριάδη 5, Παραλία, Τ/2310-889.699. Τρίτη-Σάββατο 14.00-00.00, Κυριακή 14.00-17.30, 20-25€/άτομο.


Ο Ανέστης: Είναι ονομαστό για τα σουτζουκάκια του και το επιλέγουν οι καλοφαγάδες όλης της Θεσσαλονίκης, καθότι τα κρεατικά του είναι έκτακτα.

Λεωφόρος Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας 78, Τ/23920-21.611. Δευτέρα-Κυριακή 12.00-02.30, 15-25€/άτομο.


Navona: Το εστιατόριο του Make- donia Palace, με την εξαιρετική θέα στον Θερμαϊκό, ανήμερα την Τσικνοπέμπτη διοργανώνει ειδικό «κρεατομενού» δύο ατόμων. Πιατέλα, δηλαδή, με πανσέτα, σουβλάκι, λουκάνικο και μπιφτέκι, μαζί με πίτες και αλοιφές σπιτικές. B. Χρηστίδου

Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Τ/2310- 897.444. Δευτέρα-Παρασκευή 18.00-02.00, Σαββατοκύριακα 18.00- 02.00, μενού ημέρας: 15€/άτομο.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ